Balıkesir il merkezinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan İkizcetepeler İçme Suyu Arıtma Tesisi personeline, “Klor Kullanımında Sağlık ve İş Güvenliği” konulu eğitim semineri verildi.
Pamukçu yakınındaki tesiste, özel bir kimyasal üretim firmasına bağlı uzmanlarca verilen seminerde, tesis personeline, su dezenfektasyonunda önemli bir kimyasal olarak kullanılan klor gazı hakkında detaylı bilgiler verildi.
Mehmet Arık ve Hasan Güvenli tarafından verilen seminerde; solunması halinde solunum sistemini, mukozayı ve gözleri tahriş eden ve zehirli bir gaz olan klor gazına karşı alınacak ilk yardım tedbirleri de detaylarıyla anlatıldı.
Uzmanlar; tüp veya silindirler içine doldurulmuş olan, yanıcı özelliği olmayan; ancak yüksek ısıyla veya yanıcı maddelerle karşılaştığında patlama tehlikesi olan klor gazının yanması halinde izlenecek mücadele yöntemlerini de tek tek sıraladı. Gazın kaza sonucu yayılması halinde, alınması gereken kişisel ve çevresel tedbirler ile gazın temizlenme yöntemlerinin anlatıldığı seminerde, klorun kullanma ve depolama yöntemleri de geniş bir şekilde açıklandı. Başarılı ve verimli geçen seminerin belirli aralıklarla tekrarlanması planlanıyor.
Editör: Haber Merkezi