SUSURLUK'ta yaşanan "insanlık dramı" medyaya yansıması üzerine geniş yankı uyandırırken Balıkesir Valiliği inceleme başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de yaşamını yitiren zihinsel engelli vatandaşın vasisi hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçti.
 

İNSANLIK ÖLDÜ MÜ DEDİRTMİŞTİ

Susurluk'un Kayıkçı köyünde oturan 56 yaşındaki zihinsel engelli Hasan Sevinç, yalnız yaşadığı evde ölü olarak bulunmuştu. Cesedinin çürüdüğü görülen vatandaşın ölümünün üzerinden uzun süre geçtikten sonra bulunması komşuluk ilişkilerinin sorgulanmasını beraberinde getirirken, "insanlık öldü mü" dedirtmişti.

EŞİNDEN BOŞANMIŞ

Balıkesir Valiliği kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayla ilgili hemen araştırma başlattı. Valilik incelemesi sonrası ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı.

Edinilen bilgilerde, Hasan Sevinç'in 11 yıl önce eşinden boşandıktan sonra köye gelerek eski evde yalnız başına yaşamaya başladığı ve insanlarla iletişim kurmaktan kaçındığı kaydedildi.

BAKIMEVİNİ İSTEMEMİŞLER

Zihinsel engelli Hasan Sevinç kendi ihtiyaçlarının karşılayamadığı gerekçesiyle 3 yıl önce bakımevine yerleştirilmek istendi. Kaldığı evi yerinde gören yetkililerin raporu üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bakım merkezine yerleştirilmesi için işlem başlattı.

Müdürlüğün, engelli vatandaşı Bakım Evine yerleştirilme talebine, kendine mahkeme kararıyla vasi atanan ağabeyi olumsuz cevap verdi.  Bakımını kendisinin üstlenmesi nedeniyle de "engelli evde bakım maaşı" bağlandı.

Dramatik bir şekilde yaşama veda eden engelli vatandaşa, Susurluk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca da yardım yapıldığı, vasisinin bu yardımları kabul etmediği ileri sürüldü. 

VASİ HAKKINDA YASAL İŞLEM

Bu arada, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, zihinsel engelli vatandaşa vasi olarak tayin edilen R.S. hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere gerekli işlemlerini başlattı. Kişi hakkında, "evde bakım maaşı" almasına rağmen, vasilik görevinin gereğini yerine getirmediği gerekçesiyle yasal işlem yapılması ve bugüne değin aldığı maaşların faiziyle birlikte geri ödemesi istenecek.

Editör: Haber Merkezi