Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir için hem kuvvetli rüzgar ve fırtına, hem kar yağışı uyarısında bulundu.

Balıkesir'de 10 Mart  Perşembe günü kuvvetli kar yağışının olacağı tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların kuvvetli kar (10-20 cm), yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması öngörülüyor.

Balıkesir Hava Durumu sayfasındaki tahminleriyle  dikkat çeken Umut Sallak, gelen sistemin adını "sinsi" koydu.  #Sinsi☃️☃️ yarın sinemalarda paylaşımında bulunan Sallak,  "Son gelen verilere göre  Balıkesir İstanbulla yarışacak. Perşembe öğle ve iş çıkışı kar yoğunluğunu arttıracak. Buzlanma ve tipi günlük yaşamı etkileyebilir. Balıkesir'de Perşembe ve Cuma(11Mart) günü okullar tatil edilebilir." öngörüsünde bulundu. 

5 GÜNLÜK TAHMİN

FIRTINA UYARISI

Rüzgar ve fırtınanan Marmara bölge geneli ile Kıyı Ege'de 10.03.2022 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli yer yer hamleli kısa süreli fırtına (50-70 km/saat-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarın 11.03.2022 Cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: Haber Merkezi