Balıkesir merkez Taşköy'de geçtiğimiz cumartesi günü annesi ve babaannesi ile koyun otlatmaya gittiği İkizcetepeler Baraj Göleti yakınında ortadan kaybolan ve kendisinden 3 günden bu yana haber alınamayan 5 yaşındaki Mustafa Arık'ın cesedi bulundu. Çocuğun gölete düşerek boğulduğu sanılıyor.

Taşköy'de yaşayan Asiye Arık, geçen cumartesi günü, 5 yaşındaki oğlu Mustafa ve kayınvalidesi Cemile Arık ile birlikte koyunlarını otlatmak için köye 1 kilometre uzaklıktaki İkizcetepeler Baraj Gölet yanındaki ormanlık alana gitti.

Gelin-kaynana koyunları otlatırken, yanlarında oynayan küçük Mustafa bir ara ortadan kayboldu.
 
Annesi ve babaannesinin ağaçları ve çalıların aralarına bakmasına rağmen çocuğu bulamadı. Köye dönen gelin-kaynana durumu köy halkına anlattı.

Camiden küçük Mustafa'nın kaybolduğu anonsu yapıldı. Köylüler seferber olup, bölgede küçük Mustafa Arık'ı aradı.



- HELİKOPTERLİ VE KÖPEKLİ ARAMA -

Arama çalışmalarından sonuç alınamayınca durum Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bildirildi. Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, 200 kişilik bir arama kurtarma ekibi ile köye geldi. Bölge köylüler ve jandarma tarafından karış karış arandı. Ancak, en ufak ip ucuna bile rastlanmadı. Havanın kararması üzerine Bandırma 6'ncı Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan destek istendi. Gece görüşüne sahip Termal kameralı helikopter yaklaşık 4 saat araziyi taradı. Ancak yine sonuç alınamadı.

- HERKES SEFERBER OLMUŞTU -

Pazar günü bölgeye itfaiye ve Balıkesir İl Acil Afet İşleri Müdürlüğü ile Bursa Arama Kurtarma ekibi çağrıldı. Bölgeye gelen destek ekibi ve dalgıçlar gün boyunca baraj sularında küçük Mustafa'yı aradı. İstanbul'dan getirilen eğitimli bir köpeğe Mustafa Arık'ın elbiseleri koklatılarak araziye bırakıldı. Köpek, İkizcetepeler Baraj Göleti kıyısında havlayıp, tepki verdi. Bunun üzerine aramalar burada yoğunlaştırıldı. Dalgıçların aramasına rağmen gölet dibindeki çamur fazla olması nedeniyle güçlükle yürütülen çalışmalardan sonuç alınmadı. Bugün saat 10. 30 sıralarında ayrı yerde aramalara devam edilmesi için dalgıçlar hazırlık yaparken suda Mustafa Arık'ı cesedi görüldü. Çocuğun cesedi, dalgıçlar tarafından Sudan çıkartıldı.


Ceset Sudan çıkartılırken anne Asiye ve baba Murat Arık, sinir krizi geçirdi.

- CESET ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ -

Küçük çocuğun cesedi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından barajda göletinde bulundu. İki kaya arasında bulunan Mustafa'nın kafasında şişlik olduğu belirlendi. Dalgıçlar tarafından kıyıya çıkarılan cesedin, savcının incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi