SINDIRGI Camikebir Mahallesi Muhtarı Savaş Çiğdem, kısa süreliğine nakit paraya ihtiyacı olduğu için aynı zamanda tefecilik yaptığı iddia edilen işyeri sahibinden 150 bin lira aldı.

Karşılığında muhtarlığını yaptığı mahalledeki ev ile arsanın tapusunu verdi. Bir hafta sonra tapuyu geri almak istediğinde 1 ay içerisinde 295 bin lira para ödemesi talep edildi. Bunalıma giren genç muhtar yaşamına son verdi.

Muhtar Çiğdem'in ölümü üzüntüyle karşılandı. Olay sonrası ilçede "Muhtar tefeci yüzünden canına kıydı" yorumları yapılması dikkat çekti.


İlginç alışverişin (!) kurbanı 42 yaşındaki 2 çocuk babası Savaş Çiğdem'in geride bıraktığı mektup bir dramı ortaya çıkardı. 

Muhtar Çiğdem, intihar etmeden önce arkadaşlarıyla dostlarına hitaben yazdığı mektubunun bir bölümünde;

"Sizlerden ricam evimi ve yanındaki arsayı geriye almak için ömrüm yetmezse sizlerden rica ediyorum. Lütfen A.G'ye gidin. Başkasına satmasın. Para toplayın tapuları eşimin üzerine geçiriverin.
Muhtarlar Derneği başkanı Erol Karanfille de konuşun. Muhtarlarımızdan da destek rica edin. Kaymakam beye söyleyin. Belediye başkanı Ekrem Yavaş'a söyleyin. Ülkesini, ilini, ilçesini, taşını, toprağını çok seven bir vatansever olarak sizlerden son isteğim budur. 
Allah rızası için ailemi mağdur bırakmayın.
Sizden ricam lütfen A.G.'den ne pahasına olursa olsun evimi geri alın. Eşim ve çocuklarım mağdur kalmasın. Allah rızası için A. abiye söyleyin evi başkasına satmasın. Biraz vicdanı varsa evi ve arsayı eşime geri verir
." ifadelerini kullandı.

Geride bıraktığı mektubunun son bölümünde ise Savaş Çiğdem, "Lütfen ama lütfen sizlerden ölürsem son isteğim bu olsun. Zaten ölmüş olursam başka da birşey isteyemem" cümleleriyle dostlarına, arkadaşlarına veda etti.

Çiğdem mektubunda, ilçede gazetecilik yapan Necip Karatuna, Hakan Atila'ya da mektubunda "lütfen bu konunun takipçisi olun" notu düştü.

balikesirim.net haber merkezinin ulaştığı mektup şöyle: 


İntihar etmeden önce Savaş Çiğdem'in yazdığı bu mektup Cumhuriyet Savcılığına teslim edildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. 

BAŞKAN YAVAŞ:
MUHTARIM OLMADI BE...

Genç muhtarın vefat haberini sosyal medya hesabından "Savaş muhtarım olmadı be..Sebep ne olursa olsun değer miydi? 

Camikebir mahalle muhtarımız Savaş Çiğdem maalesef bu sabah vefat etti .. Başımız sağ olsun ..Allah rahmet eylesin .." mesajıyla duyurdu. 

Başkan Yavaş, cenaze törenine de katılarak son görevini yerine getirdi.

Editör: Haber Merkezi