ORMAN Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Özel İdaresi tarafından 2009 yılında köylere dağıtılmaya başlanan su tankerlerinin, muhtemel faciaları önlediğini söyledi.

Ateş, "Bu tankerleri, özellikle orman varlığı fazla ve yangına hassas olan köylerimize dağıtıyoruz. Ulaşım güçlüğü çektiğimiz köylerde, ekipler olay yerine varana kadar bu tankerlerle yangınlara müdahale ediliyor" dedi.

MUHTARLARA TESLİM EDİLDİ

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlara ilk müdahale için alınan 22 tane su tankerini törenle köy muhtarlarına teslim edildi.

Orman Bölge Müdürü Ateş, "Bugüne kadar 78 köyümüze, traktörlere takılabilen su tankeri dağıttık. Bugünkü 22 taneyle birlikte sayı 100'e çıktı. Hedefimiz, üç yıl içinde 200 tankere ulaşmak. Bunu başarırsak, ilimizdeki orman köylerinin üçte birini tankerlerle donatmış olacağız" diye konuştu.

ERKEN MÜDAHALE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yangınlara erken müdahalenin çok önemli olduğunu vurgulayan Recep Ateş, "Uzak bir köyde çıkan yangına ekiplerin intikal etmesi bazen bir saati buluyor. Bu tankerler, erken müdahale noktasında avantaj sağlayacak. Köy muhtarlıklarına teslim edilecek 2.7 ton kapasiteli tankerler, büyük bir ihtiyaca cevap verecek" dedi.

Bu yıl merkeze uzak üç köyde çıkan arazi yangınlarına vatandaşların su tankerleriyle müdahale ettiğini aktaran Müdür Ateş, böylece ciddi yangınların önüne geçildiğini söyledi.

HEM YANGIN SÖNDÜRÜYOR, HEM DE SULAMADA KULLANILIYOR

Tankerlerin tamamen yerli imalat olduğunu, Orman ve Su Bakanlığı'nın kendilerine tahsis ettiği bütçeden alındığını ifade eden Orman Bölge Müdürü, "Bu tankerler, hem yangınlara ilk müdahale hem de köy yerlerinde sulama amaçlı kullanılıyor. Bugün özellikle merkeze uzak olan ve ulaşım güçlüğü çektiğimiz ada ilçemiz Marmara, Paşalimanı Adası ve Bandırma'nın bazı köylerine dağıtım yapıldı" diye konuştu.

Müdür Ateş, daha sonra tankerlerin anahtarlarını muhtarlara teslim ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Görevliler de tankerin teknik özellikleri ve nasıl kullanılacağıyla ilgili olarak muhtarlara kısa bir eğitim verdi.

Editör: Haber Merkezi