Bölücü terör örgütü PKK/YPG'li hainlerin Suriye'nin Rasulayn ilçesindeki havan saldırısında şehit olan Devlet Su İşleri (DSİ) personeli Cihan Gökkaya, baba ocağı Balıkesir'de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

Balıkesir'e getirilen şehit Gökkaya için ilk tören Atatürk Mahallesi'ndeki DSİ 25. Bölge Müdürlüğünde yapıldı. 

Bölge Müdürü Nazmi Koçak'ın kısa bir konuşma yaptığı törende, Gökkaya'nın ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarından helallik alındı.

Şehidin eşi Arzu Gökkaya ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Cihan Gökkay'nın naaşı daha sonra, Zağnos Paşa Camiine getirildi. 

Binlerce kişinin katıldığı Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Balıkesir Garnizon Şehitliğinde dualar eşliğnide toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra  Vali Hasan Şıldak ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın yanı sıra DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir ve Yavuz Subaşı, Ensar Aytekin, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Ergin Dinç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehidin yakınları ve mesai arkadaşları ile vatandaşlar katılarak şehidimiz için fatiha okudu.

2 ÇOCUK BABASIYDI

DSİ 25. Bölge Müdürlüğünde  15 yıldır ekskavatör operatörlüğü yapan 2 çocuk babası Cihan Gökkaya, 3 ay önce Barış Pınarı Harekat bölgesi Rasulayn'da görevlendirilmişti. 


Vali Hasan Şıldak, şehidimizin eşi ile ailesinin acılarına ortak oldu.


 

Editör: Haber Merkezi