BALIKESİR'de Kurban Bayramının 1.günü akşam 20.40 sıraları başlayan gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 

Kimi anlarda şiddetlenen yağmur, şehir merkezinde birçok noktada su baskınlarına neden oldu. Bazı bölgelerde araçlar sular altında kalırken, trafik akışında aksamalar meydana geldi.

İVDİNDİ, BALYA, KEPSUT'U DOLU VURDU

Belli aralıklarla devam eden sağanak yağış, şehir merkezi yanında Kepsut, Balya ve İvrindi ilçeleriyle köylerinde de etkili oldu. Bu ilçelerimizde aniden bastıran dolu nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönüştü. Yağış nedeniyle tarımsal ürün ekili alanlarda da zarar oluştuğu bilgisine ulaşıldı. 

AFAD SEL UYARISI YAPTI

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), aralarında Balıkesir'in de bulunduğu 21 il için yapılan kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Balıkesir'de oturanlara SMS gönderen AFAD mesajında "Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

BALYA'DAN İLK GÖRÜNTÜLER

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, merkez ve köylerde etkili olan yağışla birlikte tüm ekiplerini teyakkuza geçirdi.

Ekiplerle birlikte zarar gören bölgelere giden başkan Gaga; "Bugün son yılların en kuvvetli yağışını yaşıyoruz, vatandaşlarımıza yardımcı olmak için görevimizin başındayız tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum.. Çok şükür can kaybı olmadı. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Balya'de çok sayıda evi su bastı.

Editör: Haber Merkezi