DURSUNBEY'in bir ķöyünde kendini imam olarak tanıtan kişinin karıştığı iddia edilen "cinsel taciz" olayıyla ilgili Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa açıklama yaptı.

"Bu adam sahtekar" diyen başkan Gerboğa, kırsal mahallerdeki "kadro boşluğunun sahte imamlar tarafından doldurulduğu" konusunu gündeme taşıdı. Diyanet İşleri Başkanlığının önemine dikkat çekti. 

Gerboğa'nın açıklaması şöyle;

"Dursunbey İlçemizin bir mahallesinde SAHTEKAR biri kendisini İmam olarak tanıtmış ve köy halkı tarafından camide görevlendirilmiştir. Bulunduğu köyde ahlak dışı olaylar yaşandığı iddiası ile gözaltına alınmıştır. Din Görevlilerimizi zan altında bırakan bu olay haber olarak sosyal medyada ve basında paylaşılmaktadır.

Bu şahıs Diyanet personeli değil, İMAM DEĞİLDİR. Ne il Müftülüğümüzün ne de ilçe Müftülüğümüzün bilgisi dahilinde çalıştırılan biri değildir.


                                                                     Sahte imam B.Ç. tutuklandı

'Köyümüze görevli tutacağız' diye Müftülüğü arayan Muhtarlara, Müftülüğümüzce böyle bir durumun söz konusu olmayacağı, izin verilmeyeceği belirtilmektedir.

Camiler düzenli aralıklarla denetlenerek bu şahıslar engellenmektedir.

Dursunbey'in kırsal mahallelerinde an itibariyle 40 kadro boştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı personel aldığında bu kadrolar doldurulabilmektedir.

Bu olay Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemini göstermektedir.

Böyle bir kurum olmasa camilerimiz terör örgütlerinin eline dahi geçme ihtimali söz konusudur.

Bu şahıs köylünün bulduğu, köylümüzü de kandıran sahtekarın tekidir. SAHTE İMAMdır. Hiçbir din eğitimi yoktur. Ne İmam Hatip mezunudur ne de İlahiyat mezunudur.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurslarında dahi temel Kuran eğitimi almamış biridir. Araştırmadan haber yapılması camiamızı üzmüştür.

Değerli Basın Mensuplarımızdan istirhamımız bu haberdeki yanlış bilginin düzeltilmesidir."

Editör: Haber Merkezi