Taksim'deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin Suriye uyruklu Ahlam Albashir (23) olduğu, Türkiye'ye Afrin üzerinden giriş yaptığı belirlendi. Saldırgan, gece saatlerinde Küçükçekmece'de saklandığı evde yakalandı.

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren terörist, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkeye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etti.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.'

'PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir."

Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU:
ABD'NİN TAZİYESİNİ KABULL ETMİYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının ardından açıklamalarda bulunurken "ABD Büyükelçiliği'nin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz. reddediyoruz" ifadesini kullandı.

Soylu, şunları kaydetti:

"Kobani'yi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle biz müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz kimsenin topraklarında gözümüz yok. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır.

Operasyonlar devam ediyor. Elbette ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı. Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız.

PYD'yi orada kim besliyorsa, PKK'ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa, faili odur. Piyonları tartışmanın bir anlamı yoktur. Dünyada çok fazla piyon bulunur.

Allah milletimizin yardımcısı olsun."

.

Editör: Haber Merkezi