Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, açılım süreci başladığından beri şehit ailesi ve gazilerin büyük bir üzüntü ve kızgınlık içinde olduğunu söyledi. Şehitlerin kemiklerinin sızladığını savunan Filiz, "Devlet yöneticilerinden beklentimiz, şehitlerimizin ruhunu incitmeyecek ve gazilerin onurunu kırmayacak bir şekilde terörle mücadele edilmesidir. Terör örgütü, tüm dünyada terörist örgüt olarak nitelenmesine rağmen maalesef birçok ülke çeşitli destekler vermektedir. Terör örgütüne terör örgütü gibi muamele yapılmasını istiyoruz" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE YAPILAN GÖRÜŞMELERE TEPKİ
Şube Başkanı Filiz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında terör örgütü PKK ile yapılan görüşmelere tepki gösterdi. Terör örgütü El Kaide'nin elebaşı Usame Bin Ladin'in ABD tarafından yargılamaya bile gerek görülmeden etkisiz hale getirilip denize atıldığını ifade eden Filiz, "Sizden de aynı tepkileri vermenizi beklemekteyiz. Halen terör örgütünün elinde altı asker, bir polis ve bir kaymakamımız rehin tutuluyor. Kandil Dağı'na girmenizi ve terör yuvalarını bozmanızı, elebaşlarını yakalayarak gerekli cezalara çarptırmanızı bekliyoruz. Biz MİT'i, 42 diplomatımızı ve yüzlerce sivil vatandaşımızı katleden Ermeni terör örgütü ASALA'yı bitirmesiyle tanır ve takdir ederdik. Şimdi ise MİT, terör örgütüyle ucu ve sonucu belli olmayan pazarlıklar içindedir. Bizim MİT'ten beklentimiz, Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerdeki terörün finansman kaynaklarını tespit edip bu terör örgütü üyelerinin bertaraf edilmesini sağlamasıdır" diye konuştu.

"ANALAR AĞLAMASIN DİYE PAZARLIK MI YAPACAĞIZ?"
Her vatandaşın terör saldırıları karşısında beddua okuduğunu söyleyen Haydar Filiz, ancak şehit aileleri ve gaziler olarak her terör olayında acılarının tazelendiğini vurguladı. "Terörün bitirilmesini bizlerden daha çok isteyen olamaz" diyen Haydar Filiz, "Fakat terör örgütü ile pazarlık yapmak ile terörün bitirilemeyeceğini, daha da çok azacağını düşünmekteyiz. Bugün MİT PKK ile pazarlık masasındadır. Ankara'da ise Amerikan Konsolosluğu'na DHKP-C'li terör örgütü üyesi tarafından saldırı düzenlenmiş ve analar yine ağlamıştır. Peki, terör örgütü DHKP-C bizimle de pazarlık yapın yoksa analar ağlar derse ne yapacağız? Daha sonra İBDA-C ve TİKKO gibi örgütler ve dahası sıraya girmez mi? Hepsi ile analar ağlamasın diye pazarlık mı yapacağız? 1914 ve 1915 yıllarına Balıkesir Lisesi öğrencileri Çanakkale Savaşları'na katıldığından dolayı mezun vermemiştir. O zaman ki yöneticilerimizin hiç mi kafası çalışmamıştır. Analar ağlamasın diye niçin oturup anlaşmamışlardır. Dünyanın en değerli topraklarına sahip bir millet olarak tarihte her zaman ağır bedeller ödedik ve ödeyeceğiz. Fakat analar ağlamasın lafı güzafı ile bütün terör örgütleri ile masaya mı oturacağız?" diye konuştu.

"RAHATSIZLIK DUYMAYANIN İNSANLIĞINDAN ŞÜPHE DUYARIZ"
"Terör örgütü elebaşı ile yapılan müzakerelerden rahatsızlık duymuyorum" diyenin insanlığından şüphe duyacaklarını belirten Haydar Filiz, şöyle devam etti: "Her vicdanı olan vatandaşımız da bu duygudaki ilk başlardaki terör örgütü ile yapılan müzakereler gizlenmeye çalışılmıştır. Hatta bazıları 'kan kussak bile kızılcık şerbeti içtik demeliyiz' demiştir. Bizler şuna yürekten inanıyoruz ki; Adalet ve Kalkınma Partisi terörü bitirmek için idamı da geri getirecek güce sahiptir. Bu konuda halkımızın da desteğini almak isterse idamı referanduma götürür halkımızda ona gerekli desteği verir. Eğer AKP isterse Kandil Dağı'na operasyon kararını da alabilir ve ordumuz başarı ile bu operasyonları icra ederek terör yuvalarını temizleyebilir. MİT'e eğer görev verilirse terör örgütünün Avrupa'daki tüm destekçilerini ve mali kaynaklarını kurutabilir. Biz bu hükümette bu gücün fazlasıyla olduğuna inanıyoruz. Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan Kandil'e yürüyerek gitse arkasından milyonlar gider. Anlam veremediğimiz konu ise niçin bunlar uygulanmayıp, bir bebek katilini kurtarıcı olarak görmektedir."

"BEDELLİ ASKERLİĞİN KAPSAMI DAR TUTULMALI"
Sürecin terör örgütünün istek ve arzuları doğrultusunda ilerlediğini iddia eden Haydar Filiz, bu gidişle terör örgütüne demokratik özerklik verileceğini savundu.Kendilerini rahatsız eden diğer bir konunun ise 'af' olduğuna dikkat çeken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, bu konunun zaman zaman çeşitli bürokrat veya siyasi liderler tarafından dillendirildiğine işaret etti. Bedelli askerlik konusunun da kendilerini rahatsız ettiğine değinen Filiz, Meclis'in kapsamını olabildiğince dar tutmasını istedi. 

Editör: Haber Merkezi