SOSYAL MEDYADA 'ALAY' KONUSU OLDU

bu açıdan baktığınızda Atatürk'e benzetmekte zorlanıyorsunuz

BALIKESİR'de görkemli şekilde açılan Esas 10 Burda içerisinde yer alan Balmumu Müzesi'nde beğeniye sunulan Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk heykelinin Eşsiz Lidere benzemediği tartışmaları sürerken Müze Müdürü  Jale Kuşhan, bugüne değin çok sayıda ilde 60'ya yakın sergi açtıklarını, Balıkesir'dekine benzer tepki almadıklarını söyledi.
 

Kuşhan, Büyük Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin sergiledikleri heykeli gördüğü anda  gözyaşlarına hakim olamadığını hatırlattı;  "Yalova'daki Atatürk Köşkü'ne buradaki heykelin aynısı yapıldı.Açılışına Atatürk'ün manevi kızlarından Ülkü Hanım katılmıştı. Duygulandı ve ağladı. Adeta Atatürk'ün yanında olduğunu hissettiğini söylemişti." değerlendirmesini yaptı. 

Aslında işin özeti şu; 

Ön cepheden baktığınızda heykeli Atatürk'e benzetmekte zorlanıyorsun.

Ancak kameranız iyiyse, denklaşöre basarken ışık olayını ayarlayabiliyosanız öyle abartıldığı kadar sorun olmadığı da görülüyor!

Kısacası olaya nereden bakıldığı, hangi mantık ve amaç güdülerek yaklaşıldığı bir kez daha önem kazanıyor.

TWITTER'DE TT OLDU


Bu arada, bir vatandaşın çekerek sosyal medyada paylaşması üzerine değişik tepkiler gösterilen ve Sözcü gazetesinin de haberleştirerek ülke gündemine taşıdığı söz konusu balmumu heykel twitterde binlerce paylaşıma konu oldu. Ünlü isimlerin de twet attığı konuyla ilgili olarak bazı kullanıcıların Balıkesirle ilgili olumsuz ifadeler kullanması üzüntüyle karşılandı, tepki yarattı.


İŞİN ASLI ŞU


Ortadaki fotoğrafı çözünürlüğü düşük bir cep telefonuyla çekerek sosyal medyada paylaşan vatandaşımızın ortaya yeni bir heykel krizi çıkarılacağı aklının ucuna bile gelmemiştir!

Soru şu;

O  "yanıltıcı" görüntüyü çekip paylaşan ve medya hesaplarına gönderen kişi kimdi acaba?
 

Editör: Haber Merkezi