ÇORUM'un Bayat ilçesinde yaşanan yangın faciasında hayatlarını kaybeden Elif Meryem ve Yusuf İçuz kardeşler,  Altıeylül'ün kırsal Ayşebacı Mahallesi'nde toprağa verildi. 2 evladını aynı toprağa veren hemşire Fatma İçuz'un çocuklarının tabutuna son bakışı yürekleri yaktı.

Çorum'un Bayat ilçesinde yaşanan 4'ü çocuk 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangında hayatlarını kaybeden Yusuf ve Elif İçuz kardeşlerin cenazeleri Balıkesir'de göz yaşlarının sele dönüştüğü törenle son yolculuğuna uğurlandı.


Fatma-Gürkan İçuz çifti birbirline sımsıkı sarılarak ayakta durmaya çalıştı

DEDE EVİNDE HELALLİK

Öğle namazının ardından çocukların cenazeleri, Ayşebacı Mahallesi'ndeki dedelerinin evinin önüne getirildi.  Burada helallik alınmasının ardından öğle vakti Ayşebacı merkez camisinde cenaze namazı kılındı. 

BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede, eşi ve yakınlarının desteğiyle ayakta duran hemşire anne Fatmi İçuz'un çocuklarının tabutuna son bakışı herkesi ağlattı. 

Kılınan namazın ardından Elifle Yusuf'un naaşları Ayşebacı Mezarlığında dualar eşliğnide toprağa verildi. 

Cenaze törenine Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Meydan'ın yanısıra yüzlerce vatandaş katıldı.

YÜREĞİMİZ YANIYOR

Ailenin acısına ortak olan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Her acıyı tarif edecek cümleler bulunabilir ama böyle bir acıyı tarif edebilecek ne cümle kurulabilir ne kelimeler buna yeterli gelebilir. Gerçekten yüreğimiz yanıyor. Biz inanıyoruz ki, mevlam onlara şahadet mertebesine erdirmiştir. Ailesine çok büyük sabırlar diliyorum. Mevlam inşallah acılarını hafifletsin diyorum." sözleriyle olaydan duyduğu üzüntüsü dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi