Balıkesir'de vatandaşların büyük tepkilerini getiren su fiyatlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın tensipleriyle yeni fiyat ayarlaması yapıldı. Yeni tarifeye son şekli 25 Kasım'daki BASKİ Genel Kurulunda verilecek. 

BASKİ'nin yeniden düzenlediği su tarifelerindeki güncellemesi bugün akşam saatlerinde toplanan Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonunda görüşülerek kabul edildi.

Buna göre;

>  1. kademe 12m³'ten 15 m³'e çıkarıldı.

>  2. kademe 25 m³ 30 m³'e ve 30 m³ üzeri de 3. kademe olarak belirlendi,

>  2. ve 3. Kademeler arasındaki fiyat farkı 1 liraya indi.

>  Muhtaçlık belgesi olana 1/3 bedava olacak.

>  Suya her ay TÜFE oranında yapılan zam ise 6 ay süreyle askıya alındı.

MÜJDELİ HABERİ
İSMAİL CANKUL DUYURDU

Bugünkü kararları Plan Bütçe Komisyon başkanı sıfatıyla duyuran #Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, "Alınan bu güzel kararlar neticesinde hemşehrilerimize ortalama %40 oranında daha uygun tarife ile su kullanımı imkânı sağlamış olduk. Tüm #Balıkesir'imize hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

KESİN KARAR 25 KASIM'DA
Bugün alınan komisyon kararı 25 Kasım' toplanacak BASKİ Genel Kurulunda oylamaya sunulacak. Başkan Yücel Yılmaz'ın bu toplantıda sürpriz yaparak fiyatları daha da geri çekebileceği de konuşuluyor.

HALKIN YANINDA DURAN BAŞKANLARA...

Cankul'un paylaşımının altına bir takipçisi; "Halkımızın yanında duran başkanlarımıza ihtiyaç var. Su faturalarındaki indirim halkımızı rahatlatır. Nasıl doğalgaz halkımızı rahatlattıysa sudaki indirim de halkımıza iyi gelir başarıların daim olsun başkanım" yorumunu bıraktı.

Editör: Haber Merkezi