Savaştepe'de 21 Mart 2006'da okula giderken kaybolan Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım'ın, 44 gün sonra cansız bedenleri bulundu.

Başlatılan soruşturmada uzun yıllar sonuç alınamadı. Yüzlerci kişi sorgulandı. Güvenlik güçleri olayın peşini bıraktı. Olaydan 11.5 yıl sonra  1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı.

Bunlar arasındaki Seyhan Yakar ve kardeşi Ayhan Yakar'ın DNA'ları ile Büşra ve Tuğçe'nin tırnaklarının arasında bulunan doku örnekleri uyuştuğuna ilişkin Yeni Yüzyıl Üniversitesi  Adli Tıp Ana Bilim Dalı raporuna göre Yakar kardeşler 2017'de tutuklandı.

Daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun çelişkili olduğu gerekçesiyle mahkeme, 30 gün tutuklu kalan Yakar kardeşleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Ailelerin avukatı İbrahim Erenci, Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz ederek, yeni rapor talep etti.

Mahkeme, bunun üzerine DNA ve doku örneklerini, karşılaştırılması için Ankara Üniversitesi'ne gönderdi.

Raporda, öldürülen çocukların tırnağından alınan dokularla, sanıklardan alınan DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve 16’da 15 oranında tuttuğu belirtildi.

Bunun üzerine dün görülen 10'ncu duruşmada mahkeme, Yakar kardeşler için yakalama kararı verdi.

Yıldırım ve Karabacak aileleri, 15 yılı aşan süre sonunda alınan yakalama kararıyla ilgili olarak "Kimse yakalanmayacağını düşünmesin. Biz çok mutlu olduk bugünkü karardan. Adalet yerini buldu" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi