VALİ ŞILDAK, GSB YURTLARINDA
KALAN DEPREMZEDE AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir’in deprem bölgesine sağladığı destekleri ve yardımlar konusunda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Deprem bölgesine yönelik yardım lojistik merkezlerinden olan Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezini ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, çalışmalardan dolayı kurumları, personelleri ve gönüllüleri tebrik etti. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, depremden etkilenen vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Hasan Basri Çantay Yurdunda aileler ile bir araya geldi. Tüm ülkeyi derinden üzen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından afet bölgesinden Balıkesir’e gelerek GSB Yurtlarında misafir edilen vatandaşları ziyaret eden Vali Şıldak, ailelerin taleplerini dinledi, acı günlerin tekrar yaşanmamasını temenni etti. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak; Hasan Basri Çantay Yurdunda yürütülen psikososyal destek çalışmalarını, çocuklara verilen anaokulu hizmetlerini, sosyal, sportif, kültürel faaliyetleri yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp’ten bilgi aldı.

Vali Hasan Şıldak, devletin, milletin tek yürek olduğunu ve her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Daha sonra Vali Hasan Şıldak, Hasan Basri Çantay Yurdunda misafir edilen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Balıkesir olarak ihtiyaçların karşılanması için üstün gayret gösterildiğini söyleyen Vali Şıldak; “Yaraların sarılması için yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kıymetli vatandaşlarımız ve işletmelerimizin katkılarıyla ilimizin güçlü desteği devam edecek. Deprem bölgesine Balıkesir’den sevk ettiğimiz, misafirlerimize yönelik yardımların organizasyonunun yapıldığı lojistik merkezlerimizde çalışmalar devam ediyor. Standardı yüksek bu gayretli çalışmayı ortaya koyan kurumlarımızı, personelimizi ve gönüllülerimizi kutluyorum.” dedi.

Ardından Balıkesir Valisi Sn. Hasan Şıldak, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte Çağış yerleşkesinde yakın zamanda hizmete açılacak yurt inşaatında incelemelerde bulundu.

Gençlik Merkezleri ve GSB Yurtlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Depremin etkilerini azaltmak adına yurtlarımızda gönüllü gençlerimiz ile birlikte çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bütün birimlerimizle, tesislerimizle ve personelimizle depremin etkilerini azaltmak için mücadele ediyoruz. Gençlik Merkezlerimiz, Gençlik Liderlerimiz, Gönüllülerimiz çocuklara psikososyal destek sağlamaya çalışıyor. Amacımız misafirlerimizin yurtlarımızda rahat bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmelerine katkı sağlamak.

Her zaman depremzede ailelerin ve çocukların yanında olmaya devam edeceğiz. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi