Karayolları Trafik Haftası kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosuyla etkinlik düzenlendi. 

İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla Balıkesir'de İl Emniyetk Müdürlüğü ve İl Janadarma Komutanlığı trafik ekipleri sürücülere bilgilendirme broşürleri dağıtılarak uyarılarda bulundu.

Edremit'te düzenlenen programa programa Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu da katıldı.

Vali ve beraberindekiler burada durdurulan araçlarda bulunan sürücülere ve yolculara trafik güvenliğinin önemini anlattı. Kaskı bulunmayan motosiklet sürücülerinden bazılarına ise kask hediye edildi.

HAFTA BOYU UYARILAR YAPILACAK

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığının emriyle, 7-13 Mayıs Trafik Haftası boyunca "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla sürücü ve yayalara trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışları artırmak amacıyla bilgilendirme broşürleri dağıtılacak.

BÜYÜKŞEHİR KÖRFEZ
TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik mottosunun etkin kullanılması için başlattığı uygulama ile sürücü ve yayaların bilgilendirildiği etkinlikte, körfezdeki trafik yoğunluğunu azaltacak. kavşak düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi