KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ilimizin etkileyen  7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin harabereye dönüştürdüğü yerler arasındaki Elbistan'da hayatını kaybedenler için oluşturulan mezarlıkta, kabirlere bırakılan ve tahtalara asılan eşyalar yürekleri dağlıyor.

Elbistan'da deprem şehitleri için Çatova Mahallesi'nde mezarlık alanı oluşturuldu. Hastanede otopsi işlemi tamamlanan cenazeler, nakil araçları ile mezarlığa getirilip dini vecibeler yerine getirilerek defin yapılıyor. Her cenaze için tek tek namaz kılınıyor ve namaz sonrası din görevlileri eşliğinde ve dualarla uğurlanıyor.

İşlemlerin hızlı yapılabilmesi ve karışıklığın önlenmesi için mezar taşlarına isim yerine numara veriliyor. Ayrıca, hayatını kaybedenlerin mezarlara ve mezar tahtalarına yakınları tarafından bebek kıyafeti ve oyuncak, baş örtüsü, atkı gibi eşyaların bırakılması ise yürek dağlıyor.

Vefat edenlerin yakınları, sık sık mezarlığa gelip dua ederken, kimliği belirlenemeyenlerin mezarına ise cinsiyeti ve numara yazılıyor. Aynı aileden vefat edenler ise yan yana mezarlarda defnediliyor.

(kaynak: ElbistanınSesi)

Editör: Haber Merkezi