Sosyal projeleriyle vatandaşın ilgi odağı haline dönüşen Altıeylül Belediyesi, bu yılın ilk 6 ayında Algem Birimi vasıtasıyla 8600 kişiye gıda, 467 aileye giyim,  86 aileye kömür  ve ayrıca yaklaşık 11 bin öğün sıcak yemek yardımında bulundu.

BALIKESİR'de Altıeylül Belediyesi, ALGEM Birimi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz eşya, giysi ve gıda yardımını aralıksız sürdürüyor.
ALGEM (Altıeylül Gelişim Merkezi) ekipleri gerek yardımseverlerin yaptığı eşya ve giysi yardımlarını gerekse Belediye bütçesinden karşılanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, binlerce kişinin yüzünü güldürüyor.

ALGEM YILDA 11 BİN AİLEYE
YARDIMDA BULUNUYOR

Kurulduğu günden bu yana her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Altıeylül Belediyesi Algem Birimi, yapılan yardımların yanında kreşinden, aile danışmanlığına, giyim marketinden, meslek edindirme kurslarına varana kadar bir çok sosyal hizmeti bünyesinde barındırıyor. Sosyal projeleriyle vatandaşın ilgi odağı haline dönüşen Altıeylül Belediyesi 2020 yılı ilk 6 ay itibariyle Algem Birimi vasıtasıyla 8600 kişiye gıda yardımı, 467 aileye giyim yardımı, 86 aileye kömür yardımı ve ayrıca yaklaşık 11 bin öğün sıcak yemek yardımında bulundu.

Yardımların aralıksız devam edeceğini söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı; “En fazla önem verdiğimiz birimlerin başında Algem Birimi geliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sahip çıkıyor, Altıeylül sınırları içerisinde derdim var diyen vatandaşlarımızın dertleriyle dertleniyor, onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Bizler Algem kanalıyla 1 sene içerisinde yaklaşık 11 bin ailemize yardımda bulunuyoruz. Bu da çok ciddi bir rakam." ifadesini kullandı.

BAŞKAN HASAN AVCI:
HİÇ BİR VATANDAŞIMIZI
ÇARESİZ BIRAKMAYACAĞIZ

İhtiyaç sahibi vatandaşların kurulan bir komisyon tarafından tespit edildiğini söyleyen Başkan Avcı, komisyonda Altıeylül Meclisinde temsil edilen tüm partilerin temsilcilerinin bulunduğunu hatırlattı. 

HER ŞARTTA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Hiçbir vatandaşı ötekileştirmediklerini söyleyen Başkan Avcı, yardım isteyen her vatandaşın talebinin alınarak, komisyonun onayı sonrasında  gereken desteğin verildiğini kaydetti.

Millet olarak bir pandemi dönemi geçirdiklerini söyleyen Başkan Avcı; “ Zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi döneminde Algem Birimimiz kanalıyla gece gündüz demeden vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Vatandaşlarımızın sıkıntılarına derman olmak için. Bu dönemde yaklaşık 2 milyon lira harcama yaparak onların yanında yer almaya gayret ettik." dedi.

GİYİM MAĞAZASINDA
45 BİN SIFIR KIYAFET BULUNUYOR

Giyim yardımlarını 2 yıldan beri sıfır kıyafet olarak yaptıklarını söyleyen Başkan Avcı; “Giyim yardımlarımız, aile üyelerinin sayısına göre 150 liradan 700 liraya kadar senede 2 kez olmak kaydıyla yapılmaktadır. Bu şekilde çocuklarımızın, ailelerimizin ve Altıeylül’de yaşayan ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Başkan Avcı; “Yardımsever vatandaşlarımıza davette bulunuyorum. Yardım yapmak isteyen hayırseverler , ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşan bu hayır kervanında yer almak isterlerse nakdi olmamak kaydıyla, Algem Birimimize başvurarak sıfır kıyafet bağışında bulunabilirler." diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu.

Başkan Avcı, özverili bir şekilde çalışan, gece gündüz demeden vatandaşların yardımına koşan, alın teri akıtan tüm personele ayrı ayrı teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi