BGC Medya Merkezi ve Basın Müzesi’nin yer aldığı tarihi konakta gerçekleşen buluşmada, gazetecilik mesleğinin tarihi mirası ve kurumlar arası dayanışma ön plana çıktı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ile Basın Akademisi proje koordinatörü Reyhan Şenay ve eğitmenler Levent Özen, Mustafa Cem Özer ve Avukat Birgül Değirmenci, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ev sahipliğinde gerçekleşen "Basın Akademisi" eğitim programının ardından Basın Müzesi’nin de içinde yer aldığı tarihi konağı ziyaret etti.

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık davayı kaybetti
Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık davayı kaybetti
İçeriği Görüntüle

İGC heyetini karşılayan BGC yetkilileri, konuklarına müzede sergilenen materyaller ve Türk basınının gelişim süreci hakkında detaylı bilgiler verdi. BGC Başkan Yardımcısı H. Hilmi Duyar’ın anlatımıyla Basın Müzesi’ni gezen Başkan Dilek Gappi ve beraberindekiler, basının dünden bugüne uzanan serüvenine tanıklık ederek nostaljik bir yolculuk yaptı.

138 YILLIK TARİHİ HEDİYE

Ziyaretin sonunda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, İGC Başkanı Dilek Gappi’ye anlamlı bir jest yaptı. Balıkesir’in 1886 yılında yayın hayatına başlayan ilk resmi gazetesi Karesi Gazetesi’nin ilk sayısını Gappi’ye hediye eden Demir, gazeteciliğin tarihi mirasını geleceğe taşımayı sürdüreceklerini ifade etti.

İGC Başkanı Dilek Gappi de gösterilen ev sahipliği ve bu özel hediye için BGC yönetimine teşekkür ederek mesleki dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Ziyaret öncesinde kentte gazetecilere yönelik dijital medya uygulamaları ve hukuki hakların ele alındığı gün boyu süren bir meslek içi eğitim semineri de gerçekleştirildi.