TÜRK Diyanet-Sen Bandırma Şube Başkanı Ergün Bostanoğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 8 askerin şehit olmasına neden olan saldırıyı, "Nifak tohumları saçma gayreti içinde olanların kanlı saldırıları, bütünlüğümüzü bozmaya yetmeyecek" diyerek lanetledi.

İnsanlık dışı vahşi saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlediklerini belirten Bostanoğlu, "En ağır insanlık suçu olan terör olaylarının amacı, ülkemizdeki toplumsal huzuru ve barışı bozmaktır. Millet olarak böyle durumlarda, infial ve tahriklere kapılmadan, sağduyulu hareket etmeliyiz" dedi.

Bostanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde demokrasi, hak ve özgürlüklerin gelişmesi adına önemli adımların atıldığı, sorunların çözümü konusunda güzel gelişmelerin olduğu, halkımızın kardeşçe barış ve huzur içinde yaşama kararlılığını ortaya koyduğu bir süreçte yapılan terör eylemlerini kınıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşçe yaşama iradesine karşı yapılan terör olayları, hiçbir sonuca ulaşamayacaktır. Kan ve şiddetten medet umarak terörü ülke üzerinde tehdit unsuru olarak kullanmak isteyenler, birliğimizi, beraberliğimizi, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi bozamayacaklar. Bizler, ülkemizin normalleşme ve demokratikleşme yönünde verdiği mücadeleden rahatsız olan odakların kirli planlarına alet olmamalıyız."

Toplumda infial oluşturacak eylemleriyle, bu amaçlarını gerçekleştirmeye çalışan 'şer odaklarının' Oyununu bozmak gerektiğini belirten Bostanoğlu, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, huzuruna ve barışına katkı sunmak için sağduyu ve ağırbaşlı hareket etmenin çok önemli olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi