Edremit Körfezi bölgesinde, domates tarlalarında görülen domates güvesi (tuta absulta) ile mücadele konusunda üreticiler uyarıldı.
Edremit İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarının tarlalarda yaptığı araştırma ve incelemelere göre bölgedeki domateslerde güveye rastlandı.
İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, “Teknik elemanlarımız merkez, Bostancı ve Çıkrıkçı bölgelerindeki domates tarlalarında kurulan tuzaklarda, domates meyvesi, çiçekleri ve sürgünlerinde güve zararlısına rastlamıştır. Zararlının kontrolü amacıyla çiftçilerimizin, hasada kadar kimyasal ilaçlarla bitkilerin her tarafı kaplanacak şekilde ilaçlama yapması gerekmektedir. Domates bitkisinin meyve ve yapraklarındaki siyah atıklar, dikkat edilmesi gereken belirtileridir. Larvanın meyvede açtığı galeriler düzensizdir, domatesin her tarafında ve her döneminde görülebilir. Meyvede çökmeler meydana gelir. Yoğun popülasyonlarda zarar yüzde 100'e ulaşabilir. Çiftçilerimizin, belirtilen ilaçları müdürlüğümüzden reçete alarak kullanmaları, ayrıntılı bilgi için de bize müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.
Editör: Haber Merkezi