Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alt yapısının temel atma töreni Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in katılımlarıyla gerçekleşti. 
Burhaniye’nin geleceğinde ve gelişmesinde önemli rol oynayacak ve Türkiye’de bir ilk olan Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alt yapı temel atma töreni İsmail Rüştü Cirit’in katılımının yanı sıra Balıkesir Vali Vekili, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Burhaniye ve Çevre İlçe Kaymakamları, Burhaniye ve Körfez İlçe Belediye Başkanları, Balıkesir Ak Parti İl Başkanı, Siyasi Parti Başkanları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Burhaniye ilçe protokolü ve Burhaniyeliler katıldı.

Temel Atma töreninde ilk olarak konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye’de yapılan Zeytin OSB’nin Türkiye’de ilk görülen bir yatırım olduğunu vurgulayarak; “Değerli Arkadaşlarım burası; bölgede ürününü yetiştiren çiftçilerin ürünlerini değerlendirebilmesi, çiftçilerimizin gelirlerini arttırabilmek, onlara daha yüksek seviyede hayat şartları sunabilmek için yapılmış, düşünülmüş bir yatırımdır” dedi.

OSB’de aşağı yukarı 35 yatırımcımız fabrika kuracak diyen Başkan Uysal, zeytinin zeytinyağından ziyade sofralık olarak pazarlanması gerektiğini belitrerek, “Biz bu konuyu şöyle şekillendirdik ve bu işin doğruluğunu da bu işi bilenler teyit ettiler... Biz dedik ki Burhaniye’deki Reşit Köy Barajımız yapılsın, bu zeytinlerimiz sulansın… Sulanmış zeytin ağaçlarından büyük ve irileşmiş zeytinler elde edelim ve bu şekilde değerlendirelim.” dedi.

Başkan Uysal şöyle devam etti:  “Maalesef ki biz zeytinyağımızı Türkiye’nin her yerine yediremiyoruz ancak bugün herkesin sofrasında zeytin var. Yani sofralık zeytinin tüketimi daha fazla… bu yüzden barajımızı yapalım ve zeytinlerimizi sulayalım ”dedi. Sofralık zeytin karı hakkında küçük bir hesap da yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Malum bugün siyah zeytin dediğimiz zeytinimizin kilosu 20 liraya da var biz onu 10 lira olduğunu var sayarsak 5 kilo zeytin 50 liraya geliyor. Ancak şuanda 5 kilo zeytinden bir kilo yağ çıkıyor ve kilosu 25 lira... Değerli arkadaşlar yani biz zeytini yemeklik zeytin olarak pazarlayabilirsek bu çiftçimize de büyük bir gelir getirecektir bütün derdimiz budur!” dedi.
BAŞKAN UYSAL’DAN BÜYÜK JEST
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal konuşmalarında OSB için emek verenlere teşekkür ederken büyük bir jeste de imza atarak OSB’nin kuruluşunda emeği olan Eski Belediye Başkanı Fikret Akova’yı duygularını paylaşmak üzere kürsüye davet etti. Konuşmalarında ilk olarak işin fikir babası olan Kenan Mortan’a teşekkür ederek başlayan Başkan Uysal “2009 yılında kuruluşunu yaptığımız Zeytin ve Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin fikir babası olan ancak şuanda aramızda bulunamayan hocamız Kenan Mortan’a da buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu OSB’nin bu aşamaya gelmesinde çok değerli hizmetleri olan Ankara’da bizim bütün ihtiyaçlarımıza yardımcı olan devlet büyüklerimize ve Balıkesir Milletvekillerimize ayrıca kuruluşundan bugüne kadar emek harcayan yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bunun dışında bu işin kuruluşunda emeği geçen bir kişi daha var! Ben müsaadenizle konuşma süremden feragat ederek Sayın Fikret Akova’yı kürsüye davet ediyorum” diyerek centilmenlik örneği gösterdi.

Törende eski dönem belediye başkanı Fikret Akova’da OSB’nin kuruluş aşamalarını anlatırken Akova’nın konuşmalarının ardından aynı zamanda OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir ve Balıkesir Vali Vekili Zeki Karaca konuşmalarını yaparak hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibinin Balıkesir yöresi oyunlarını sergilemesinin ardından tüm protokol üyeleri kurban kesimi ile birlikte alt yapının ilk temelini attılar.
Editör: Haber Merkezi