HALK arasında "Fak-Fuk-Fon" olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yasasında değişiklik yapıldı. 
Büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında, hayırsever vatandaşlar arasından seçilecek iki üye; il sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları için doğrudan vali tarafından, ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları için ise kaymakamın teklifi üzerine vali tarafından belirlenecek.
İl veya ilçede kanunda belirlenen amaçlara yönelik faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşu bulunmaması halinde, il sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları için doğrudan vali tarafından, ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları için ise kaymakamın teklifi üzerine vali tarafından üçüncü bir kişi daha belirlenecek.
İl veya ilçe sınırları içerisinde köy bulunamaması halinde, köy muhtarı yerine bir mahalle muhtarı daha mütevelli heyetinde görev yapacak.
İlde vali bir vali yardımcısını başkan vekili olarak, büyükşehir veya il belediye başkanı da bir belediye başkan yardımcısını, genel sekreteri veya genel sekreter yardımcısını toplantılarda kendini temsil etmek üzere görevlendirebilecek.
Editör: Haber Merkezi