BALIKESİR'de 'gönül belediyeciliği'nin adresi olarak gösterilen Altıeylül Belediyesi, hizmetleriyle saygıyla anılan 'efsane başkan' Sabri Uğur'u da unutmadı. 

Altıeylül Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2004 -2009 yılları arasında hizmet vermiş olan Eski Balıkesir Belediye Başkanı merhum Sabri Uğur adına yakışacak bir karar alındı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan dilekçe oy birliği ile kabul edilerek Dinkçiler Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde yapımı devam eden ve içerisinde Park ve Millet Kıraathanesi ‘nin bulunduğu projeye ‘Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi’ adı verildi. 

BAŞKAN AVCI :
ŞEHRE DEĞER KATANLARI UNUTMAYIZ

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Hasan Avcı şunları söyledi:

“Eski Baruthane binasında bir Millet Kıraathanesi çalışmamız var. Baruthane ve yanındaki alan ele alındığında 8 bin 300 metrekare, o bölgeye değer katacak güzel bir proje yapıyoruz. Bu projeye Rahmetli Sabri Uğur başkanımızın ismini verelim istedik. Bu düşüncemizi ailesine ilettik. Onlar da projeyi inceleyerek bu karar ile mutlu olacaklarını ifade ettiler.

Balıkesir’imize değer katan büyüklerimizin isimlerini yaşatmak, onları unutmamak adına isimlerini vermeyi meclisimize sunduk.  Geçen yıl İsmail Akçay Parkı ve Millet Kıraathanesi’nin açılışını yaptık. Orada çocukların ihtiyaçlarına dolu dolu cevap veren bir proje olduğunu,  gençlerimizin elden gitmediğini bilakis, çocuklarımızın imkân verildiğinde çok güzel değerlendirdiklerini gördük.  

Altıeylül ‘de 2020 yılında inşallah Baruthane binasını da Millet Kıraathanesi olarak hizmete sunacağız. " 

Dinkçiler Mahallesindeki "Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi"nin inşatı hızla devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi