İĹ genelindeki yüzlerce sivil toplum kuruluşunu çatısı altında birleştiren Balıkesir Kent Konseyi, yılın son yürütme kurulu toplantısını Dursunbey'de gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve ekibi, toplantı öncesinde Dursunbey belediye başkanı Ramazan Bahçavan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ilçenin kaderini değiştirecek çalışmaları hakkında Kent Konseyi üyelerini bilgilendiren Başkan Bahçavan, amaçlarının yaşanan göçü tersine dönüştürmek olduğunu ve fabrika bacalarının tütmeye başladığı Dursunbey OSB ile bu doğrultuda önemli aşama kaydettiklerini söyledi.

Kent Konseyi Başkan Mürsel Sabancı da, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Barana kültürünün gelecek kuşaklara taşınmasını önemsediklerini belirterek, Barana belgeselinin çekilmesi için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri daha sonra Dursunbey Kültür Merkezi'nde yılın son toplantısını gerçekleştirerek 2023 yılı hedeflerini belirledi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Dursunbey Kent Konseyi Başkanı Yusuf Turhan da, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına dokunan çalışmaları hakkında bilgiler aktardı, bazı projelerine destek istedi.

Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, misafirperverliğine teşekkür ettiği Bahçavan'ı, konseyin çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Editör: Haber Merkezi