EDREMİT Belediyesi, bölgedeki Atatürk heykellerine bu kez “Ufka Bakan Atatürk” temalı abideyle bir yenisini ekledi. Şifalı kaplıcalarıyla ünlü, sessiz/sakin tatil beldesi Güre'deki heykelin açılışı bugün gerçekleşti.

Güre Cumhuriyet Meydanı’na dikilen anıtın vatandaşların talebi doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

Edremit Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Geleceğimiz olan ve daima ileriye bakan Türk Gençliğini, bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından olan denizciliği ve bağımsızlığımızı simgeleyen, Heykeltraş Pınar Öktem Doğan tarafından yapılan “Ufka Bakan Atatürk” heykeli kentlilerimiz tarafından ilgi ve takdirle karşılandı." denildi.

CHP'li Belediye Başkanı Selman Hasan  Arslan, açılış sonrası heykeltraş Pınar Öktem Doğan'a teşekkür plaketi takdim etti.

KİMLER KATILDI?

Pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleştirilen açılışa; Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarıyla vatandaşlar katıldı. 


Açılış sonrasında vatandaşlar “Ufka Bakan Atatürk” heykeli önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Törene katılanlar, CHP'li başkan Arslan'a heykel için teşekkür etti. Heykelin maliyeti hakkında ise bilgi paylaşılmadı.

Editör: Haber Merkezi