Karesi Belediyesi çevre kirliliğini önleyerek geri dönüşümü mümkün olan atıkları yeniden ekonomiye kazandırmak amacıyla yapımını tamamladığı Atık Getirme Merkezini faaliyete geçirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla Üçpınar köyünde inşası tamamlanan Katı Atık Getirme Merkezinin devreye alınması vesilesiyle törende Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, kesis hakkında bilgiler paylaştı.

Karesi İlçe Müftüsü Hasan Canlı'nın yaptığı duanın ardından Vali Hasan Şıldak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, MHP Karesi İlçe Başkanı Kürşat Burak Boduroğlu açılış kurdelasını kesti.

BBB BAŞKANI YÜCEL YILMAZ
ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİYORUZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; konuşmasına tesisin yapımna öncülük eden Karesi Belediyesi'ne teşekkür etti.

Katı Atık Tesisi’nin Balıkesir’in bazı konuları nasıl baktığının göstergesi olduğunu ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:

“Dışarıdan gelen insanlara Balıkesir ile ilgili izlenimleriniz nedir dediğimizde, ilk söyledikleri şey şehriniz çok temiz ve yeşil. İkincisi ise pazarlarınız çok güçlü ve ucuz. Bu iki özelliğimizi hep gündeme getiriyor dışarıdan gelenler. Sadece temiz olmak yeterli değil. Evler ve işyerleri çalışıyor. Hayat yenilenme gerektiriyor. Uzun süre kullandığımız eşyalarımız bir süre sonra ihtiyaç fazlası haline geliyor. Bunların bertaraf edilmesinin iki yolu var. Düzensiz bir şekilde sağa sola bırakmak, ikincisi ise tekrar hayata geri dönüştürmek. 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi kamuda Sıfır Atık projesi başlattı. Bu herkese ilham oldu. Önce kamuda başlayan işler vatandaşın bilincine dönüştü. Bizde belediyeler olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Her belediyede çalışmalar yapıyor. Karesi Belediyesi’nin yatırımı da bu örneklerden birisi. Büyükşehir olarak bizlerde molozlarla birlikte evsel ve katı atık tesisleri oluşturuyoruz. Yıllık 450 bin ton çöpün toplandığı bir havzamız, çöp toplama tesisimiz var. Burası şuanda ürettiği elektrik ile 50 bin haneyi aydınlatabilecek elektrik üretiyor”

Editör: Haber Merkezi