Diş beyazlatma ve implant ağız ve diş sağlığının korunması aynı zamanda estetik bir görünüme sahip olunması amacıyla sıklıkla uygulanan prosedürlerdir. İstanbul diş hekimi hizmetleri arasında öne çıkan diş beyazlatma ve implant tedavisi sayesinde daha beyaz, sağlıklı ve estetik açıdan etkileyici görünen dişlere sahip olunabilir. Diğer yandan “İmplant Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?” ve “Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Kimler İçin Uygundur?” söz konusu tedavilerden faydalanmak isteyen kişilerin yanıtlarını aradığı soruların başında gelir. Sorularınızın yanıtlarını siz de yazımızda bulabilirsiniz!

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/blog/implant-nasil-yapilir-kimler-icin-uygundur/

Dental İmplant Nedir?

Son dönemlerde dental implant tedavisi sıklıkla uygulanmakla birlikte bu tedaviden yararlanması gündeme gelen hastalar tarafından “İmplant nedir?” sorusunun yanıtı merak edilmektedir. Ağızdaki eksik diş ya da dişlerin tamamlanamsı amacıyla uygulanabilecek en popüler ve ideal çözüm debtal implanttır. Temelde diş kökü görevini üstlenen dental implant, diş eti çizgisinin altında yer alan çene kemiğine cerrahi prosedürle yerleştirilir. Yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra implantın üzerine kron takılarak doğal bir diş görünümü elde edilir.

Dental implantın; implant, abutment ve kron olmak üzere 3 ana bölümü vardır. Kemiğe gömülü ve titanyumdan üretilen vida benzeri yapı, implant olarak adlandırılır. İmplant tedavisi sırasında kemik, “Osseointegrasyon” adı verilen doğal süreç sayesinde implantla kaynaşır. Geleneksel implantlar hastanın çene kemiğine gömülmekle birlikte, üst çene bölgesinde önemli ölçüde kemik kaybı bulunuyorsa geleneksel implantlara oranla daha uzun bir yapıya sahip olan zigomatik implantların kullanılması gündeme gelebilir.

Protez dişleri implanta sabitleyen kolektör görevini ise abutment yerine getirir. Protezin sıkı bir şekilde tutunabilmesi için abutmentin içinden küçük bir vida geçer. Abutmentler genellikle protezin eğimli bir implant üzerine doğru şekilde yerleştirilebilmesi için açılı olarak konumlandırılırlar.

Kron ise hem güçlü hem doğal bir diş gibi görünecek şekilde her bir hasta özelinde tasarlanmaktadır.

İmplant Tedavisi İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

İmplant tedavisine başlanmadan önce hastanın implant tedavisine uygunluğundan emin olunmalıdır. Bunun için ağız ve diş sağlığı ile ilgili değerlendirmeler yapılır. Bu süreçte implant takılacak olan bölgedeki kemik yoğunluğu, kalınlığı ve yüksekliği gibi etkenler değerlendirilir. Bunun nedeni söz konusu etkenlerin implant tedavisinin başarısını doğrudan etkilemesidir. Bölgedeki kemik yapısının yeterli olmadığı tespit edilirse uygulanan çeşitli tekniklerle kemik oluşturulması gündeme gelir.

Hasta implant tedavisine uygun bulunduğu takdirde tedavisi söz konusu bölgeye lokal anestezi yapılır. Uyuşma sağlandıktan sonra kemikte hazırlanan yuvaya implant yerleştirilir. İmplantın üzerine vidalar yerleştirildikten sonra iyileşme sürecinin tamamlanması için belirli bir süre beklenir. Bu süreç içerisinde implant ile çene kemiğinin tam olarak kaynaşması çok önemlidir. Bu sayede çiğneme sırasında oluşabilecek olan basınca karşı dayanıklılık sağlanır. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra kişi özelinde hazırlanan kronların implantların üzerine yerleştirilmesiyle implant tedavisi tamamlanır.

Sayfa: https://www.nazannurarik.com/blog/dis-beyazlatma-nasil-yapilir-kimler-icin-uygundur/

İmplant Tedavisi Acıtır mı?

İmplant tedavisine başlanmadan önce lokal anestezi uygulandığı ve uyuşma etkisinden sonra işleme başlandığı için hastalar implant tedavisi sırasında acı ya da ağrı hissetmez. Bununla birlikte implant tedavisi sırasında implant çene kemiğine yerleştirilir. Bu işlem nedeniyle diş etlerinde ve komşu dişlerde deformasyon meydana gelebilir. Tüm bu nedenlere bağlı olarak geçici olmak kaydıyla implant sonrası ağrı hissedilebilir.

İmplant Ağız Sağlığı İçin Faydalı Bir Tedavidir

Ağızda bir ya da daha fazla sayıda eksik diş olmasının pek çok olumsuz etkisi vardır. Bunların başında, eksik diş bölgesinin çevresinde bulunan kemik kütlesinin zaman içinde kaybedilmeye başlanması gelir. Çünkü diş kaybından sonra kemiğin güçlenmesini teşvik edecek bir kök bulunmaz. Çene kemiğine implant yerleştirilmesi yoluyla “Osseointegrasyon” olarak adlandırılan kemik büyümesi süreci uyarılır. Bu sayede ilerleyen dönemde oluşması olası kemik kaybı önlenebilir.

Dişlerin eksikliği durumunda meydana gelen kemik kaybı nedeniyle ağız çevresinde yaşlanmış ve çökük bir görünüm ortaya çıkması olasıdır. Bu aynı zamanda tüm yüz yapısını etkileyebilen bir durumdur. Diş implantları ise çene kemiklerinin güçlü tutulmasına ve yüz yapısının korunmasına yardımcı olur.

Dental implantlar stabil hale gelince, bireyler yeme içme süreçlerini doğal bir şekilde yerine getirmeye devam edebilirler. Diş implantları, protezlere göre çok daha üstün ve konforlu bir deneyim yaşatırlar. Özellikle yemeklerden sonra yapıştırıcı kullanılması gerekmemesi önemli bir avantajdır. Ayrıca implantlar diş fırçası, diş macunu ve diş ipi kullanılarak temizlenebilirler. İmplant tedavisi kapsamında hastanın ağız çatısını kaplayan bir unsur bulunmadığından tat alma duyusunun engellenmesi söz konusu değildir. Güvenli bir şekilde sabitlenmiş olduklarından, yemek yeme sırasında kaymaları riski yoktur. Tam çiğneme gücüne sahip olan diş implantlarında hastaların yemek yemesi sırasında rahatsız edici bir tıklama sesi ortaya çıkmaz.

Editör: Macit ERMİŞ