Kadim geçmişi, çok kültürlü yapısı, verimli ovaları ve bin pınarlı İda’sıyla muhteşem bir coğrafyada kurulan Balıkesir’in; 30 çeşit ürünüyle hem göze hem damağa hitap eden görkemli kahvaltısı, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali” ile tanıtılacak. 2-5 Haziran günleri arasında Avlu’da özenle oluşturulan platform ve stantlarda, görkemine yakışan bir organizasyonla görücüye çıkacak “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali” için son hazırlıklar hızla devam ediyor.

ÜLKE ÇAPINDA YANKI UYANDIRACAK

Şehrin yöresel ürünlerinin tanınırlığının sağlanarak ekonomik getirilerinin artırılması, yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi ile turizme katkıda bulunmak amacıyla; Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın “Marka Şehir Balıkesir” projesiyle güçlerini birleştirerek hayata geçirdiği çalışmalardan biri olan “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali” ülke çapında büyük yankı uyandıracak.

Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği’nin de destek verdiği festival sayesinde; endemik, şehre has özellik gösteren ürünlerle onlardan yapılan birbirinden lezzetli tariflerin ülke ve dünya çapında bilinirliliğinin artması ve gastronomi turizminin gelişmesine büyük katkı sunacak.

BÜYÜK KATILIM

51 firma, 10 kooperatif, 16 kuruluş, 2 süt birliğinin stant açacağı festivalde; Ayvalık Belediyesi Dursunbey Belediyesi, Savaştepe Belediyesi ve Susurluk Belediyesi de yörelerinin lezzetlerini tanıtacak. Afyonkarahisar, Ankara, Yalova, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, Kırıkkale, Sakarya, Samsun ve İzmir’in de misafir şehir olarak katılacağı festivale; Güney Kore Büyükelçiliği, Kanada Büyükelçiliği, İsviçre Büyükelçiliği de katılım sağlayarak hem Balıkesir ürünlerini tanıyacaklar hem de yöresel ürünlerini sergileyecekler.

BALIKESİR’İN TÜM LEZZETLERİ TANITILACAK

4 günün dolu dolu geçeceği festivalde; dünya ve ülke çapında isim yapmış birbirinden başarılı şefler, Balıkesir’in ürünleriyle lezzet şovlar gerçekleştirecek. Balıkesir Kahvaltısı’nın yanı sıra yöresel lezzetlerden; Balıkesir Kaymaklısı, Höşmerim, Ayvalık Tostu, Susurluk Tostu, Susurluk Ayranı, Keşkek, Kokoreç, deniz mahsulleri, mezeler, Mercimek Çorbası, Etli Çorba, Kazdağı Çorbası, Düğün Çorbası, Buğday Çorbası, Yağlı Pide, Balıkesir Lokması, Tavuklu Nohutlu Pilav, zeytin, zeytinyağı, peynir, ekmek ve reçel çeşitleri ikramları gerçekleştirilecek.

PANELLER, SÖYLEŞİLER, KONSERLER

Paneller, söyleşiler ve daha birçok etkinliğin düzenleneceği festival, 2 Haziran Perşembe günü Milli Kuvvetler Caddesi İstasyon yönünden Balıkesir Valiliği’ne kadar yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak.
 

Festival kapsamında; Çamlık’ta şahane konserler düzenlenecek. 2 Haziran Melek Mosso, 3 Haziran Tuğçe Kandemir ve 5 Haziran’da da Aydilge birbirinden güzel şarkılarını Balıkesirliler için seslendirecek. Ayrıca 2,4 ve 5 Haziran günlerinde Avlu Havuzlu Amfi Alanı’nda saat: 21.00’de DJ Elize performansını sergileyecek.

İŞTE FESTİVAL PROGRAMI

bbb

Editör: Haber Merkezi