Ayvalık Belediye Başkanı  Mesut Ergin, kuş gözlem rotasının Ayvalık'ta geliştirilmesi içinİda Madra Jeoparkı Turizm Altyapı Hizmeti Belediyeler Birliği öncülüğünde çalışmalara kısa süre içinde başlamayı planladıklarını söyledi.

Birligin meclis oplantı sonrasında yaptığı açıklamada Ergin, "Kentimizin, deniz, kum, güneş turizmimizin yanı sıra tarih ve doğa turizminin de gelişmesi için destek olan tüm paydaşlarla işbirliği yapmaya devam edeceğiz.

22 adası, koyları, tabiat parkı ile Dünya'da çok özel bir konumda yer alan kentimizde kuş gözlem noktaları oluşturmak için  çalışmalara başlanacak.

Doğaya dayalı bir turizm çeşidi olmakla beraber ekoturizm faaliyetleri arasında da yer alan kuş gözlemciliği, maddi getirisi yüksek bir turizm çeşidi. İlerleyen zamanlarda alternatif turizm çeşitlerindeki yerini daha da önemli bir hale getirecek" ifadelerini kullandı.

 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İda Madra Jeoparkı Turizm Altyapı Hizmeti Belediyeler Birliği'nin Balıkesir'deki meclis toplantısına, meclis üyeleri, İbrahim Mühürdaroğlu, Onur Satıcı ve Mehmet Sarı ile birlikte katıldı.

Toplantıda encümen üyeliğine tekrar seçilen Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık'ta "Ornitoturizm Kuş Gözlem Rotası" oluşturulmasının planlandığını duyurdu.

Ayvalık'ın devam eden "Endüstriyel Peyzaj" konulu UNESCO yolculuğunun yanı sıra toplantıda "İDA Madra Jeoparkı"nın UNESCO geçici listesine alındığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi