banner395

banner307

banner394

banner319

Balıkesir Ayvalık mutfağıyla dünyaya açıldı

Balıkesir Turizminin başkenti Ayvalık, 7. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda yörenin tatlarını tanıtarak ilgi odağı oldu.

KÜLTÜR-SANAT 22.11.2022, 16:13 22.11.2022, 16:20
Balıkesir Ayvalık mutfağıyla dünyaya açıldı

Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası ortaklığında, yerel paydaşların da katılımı ile gerçekleştirilen Gastronomi Konferansı 19 – 20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Ayvalık Belediyesi standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Türkiye ile dünya gastronomisi arasında köprü görevini sürdüren ve dünya gastronomisinin en önemli kongrelerinden olan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl yeni konseptleriyle “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” temasıyla gerçekleştirildi.

Ayvalık Gastronomisi’ni tanıtım çalışmalarında, fuarlardan, kongrelere her alanda başrol yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Türk ve dünya lezzetleri arasında Ayvalık Mutfağı’nı yöresel otlardan, deniz ürünlerine, coğrafi işaret kazandırma çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Girit leblebisinden lor tatlısına, sakızlı kurabiyeden peynir çeşitlerimize paydaşlarımızla birlikte, bir çok ürünle en iyi şekilde temsil ediyoruz.

Ayvalık standı çok sayıda katılımcının yanı sıra geleceğin aşçılarından, gurmelere, köşe yazarlarından, ünlü isimlere gün boyunca konuk ağırladı. Doğanın, tarihin, mimarinin ve gastronominin başkenti Ayvalık, asırlardır yaşayan mutfağı ve muhteşem yiyecekleri tüm katılımcılara en iyi şekilde sundu” dedi.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Hangi ittifak size daha çok güven veriyor?
Hangi ittifak size daha çok güven veriyor?
Namaz Vakti 27 Mart 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü

Gelişmelerden Haberdar Olun

@