BALIKESİRLİ ünlü fikir ve mücadele adamı Hasan Basri Çantay, vefatının 57. yıl dönümünde adına yakışan ve hafta boyu sürecek etkinliklerle anılacak. 

Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi Belediyeleri ile Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, BAYŞAD ve Hasan Basri Çantay Derneği işbirilğinde düzenlenen etkinlikler Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sergi, panel, imza günü ve ödül töreniyle başlayacak.

HASAN BASRİ ÇANTAY

1. Dönem Balıkesir Milletvekili, öğretmen, gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur'an müfessiri..

Milli Marşımızı yazmaya ikna ettiği Mehmet Akif'in yol arkadaşı.. Nasihat, Balıkesir, Yıldırım, Karesi ve Ses gazeteleriyle Balıkesir'in ve mazlumların gür sesi olan yiğit insan..

Bakan, Yücel Yılmaz'ı Balıkesirliler'e emanet etti Bakan, Yücel Yılmaz'ı Balıkesirliler'e emanet etti

HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA

Redd-i İlhak Cemiyeti kongresine katılmak için Balıkesir’den ayrıldığı sırada, haksızlığa isyan eden, eşkiyaya kafa tutan, halkı aydınlatan yazıları nedeniyle gazetesinin kapatılması ve tutuklanması emri çıktı.

DAĞ BAYIR DOLAŞTI

Kaçaklık döneminde Burhaniye, Kepsut ve Dursunbey'in köylerini dolaşarak, halk içinde, vatan savunması yolunda bir milli birlik sağlama ve milli şuur uyandırma gayreti içinde bulundu.

BALIKESİR'DE İLK

Hasan Basri Çantay Balıkesir'de ilk kez bir hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklerle anılacak. 1-5 Aralık tarihleri arasındaki program Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Sergi, Panel, İmza Günü, Ödül Töreniyle start alacak.

HASAN BASRİ ÇANTAY KİMDİR?

TBMM 1. Dönem Balıkesir Milletvekili, öğretmen, gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur'an müfessiri olan Hasan Basri Çantay, Balıkesir'de Nasihat, Yıldırım, Karesi, Ses ve Balıkesir gazetelerini yayımladı.

Kurtuluş Savaşı yıllarında yazılarıyla milli mücadeleye destek veren Hasan Basri Çantay, milli şair Mehmet Akif’in yakın arkadaşı idi. Onu milli marş yazmaya ikna etmiş olan kişidir. Türkiye'deki ilk Kuran Meali çalışmalarından birisine de Hasan Basri Çantay imza atmıştır. 18 Kasım 1887'de Balıkesir'de doğan Çantay, 3 Aralık 1964 günü İstanbul'da vefat etti.

Editör: Haber Merkezi