Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında başlayan çalışmalarla; mevcut halinde üzerinde herhangi bir yapının ya da işaretin bulunmadığı Gelibolu Kanlıdere Mevkii’nde, Balıkesirli kahramanlara yakışan bir şehitlik ihya etti.

Kanlıdere Şehitliği'nin açılışı 29 Temmuz Cuma günü Alçıtepe Köyü'nde bulunan Çanakkale 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi önünde Balıkesir protokolünün katılacağı törenle gerçekleşecek. 

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Projesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından; doğa ile uyumlu, milli ve dini imgelerin de yer aldığı bir şekilde hazırlanan Kanlıdere Şehitliği’nin tamamlandığında hem Balıkesir’in hem de Çanakkale Destanı’nın şanlı tarihinin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, devamında şöyle konuştu:

“Çanakkale Destanı’nın yazıldığı ve Balıkesirli onlarca şehidimizin bulunduğu Gelibolu’da yer alan Kanlıdere Şehitliği’ndeki çalışmalar tamamlandı. Bu toprakları bize vatan kılan şanlı ecdadımızın kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmayı görev edindik. Üstün mücadelelerini minnetle yâd ediyor; ecdadımıza layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.”

ŞEHİTLİK ANITI YAPILDI


Bilgilendirme duvarından yürüyüş yollarına, şehitlik anıtından mezar taşlarına kadar her detayın titizlikle oluşturulduğu Kanlıdere Şehitliği’nde; şehitlerimizin vatan savunması için vermiş oldukları üstün mücadele ruhu ve dik duruşları ile savaşın kazanılması, şehitlik anıtı ile sembolize edilerek kalıcı bir iz bırakacak. Şehitlerimizin, toprak üstünde betimlenmesi amacıyla simgesel mezar taşları kullanılarak şehitlerimizin kimlikleri de hazırlanarak bilgilendirme duvarında ayrı ayrı yer aldı.

“Selam olsun üniformasını kefen seçenlere,

Balıkesirli Telefoncu Salih’in oğlu Şehit Hamid’e,

Havranlı Seyid Onbaşı’ya,

Balıkesir Lisesi’nin kahraman öğrencilerine,

Tüm Balıkesirli şehitlerimize,

Ve bu vatan için canlarını veren tüm kahramanlarımıza…”

YÜCEL YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Balıkesir Şehitliği konusunu 4 yıl önceki yazısıyla Balıkesir gündemine taşıyan balikesirim.net yayın yönetmeni Ramazan Demir, ilgisi ve vefa borcunu yerine getirmesi nedeniyle Balıkesir Büşükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi