Millî Kurtuluş Hareketinin başladığı Balıkesir'de, 16 Mayıs 1919 tarihinde düşman işgaline karşı Alacamescit’te bir araya gelen 41 Bayrak Adam’ın yaktığı Kuvâ-yi Milliye ateşinin yıldönümü düzenlenen  ve Balıkesirlilerin ilgi göstermediği cılız törenle kutlandı. 

HEPİ TOPU BU KADAR İNSAN TOPLANABİLDİ

Kuvâ-yi Milliye Anıtı’nda gerçekleştirilen törende protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ile karşılandı.

Daha sonra Vali Hasan Şıldak, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ergin Dinç ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin tarafından Kuvâ-yi Milliye Anıtına Türkiye haritalı çelenk sunuldu. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Zeynep Karsaoğlu 'Kuvâ-yi Milliye Ruhu' isimli şiiri, Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Tavşanlı ise 'Onlar ki’ isimli şiirlerini okudular.  Daha sonra günün anlamı üzerine Büyükşehir Başkan Vekili kısa bir konuşma yaptı.

Kuvayi Milliye Günü Hatırası.. Profotol üyeleri, Türk Bayrağı'nın işlendiği çelengin önünde günün anısına fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi