Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı, Cannes'te  kapılarını açtı. MIPIM, bin 700 metrekarelik alan ve 850 kişilik katılım ile Türk şehirlerinin gövde gösterisine sahne oluyor.  

89 ülkeden 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getiren, fuarda 20 ilçesiyle birlikte temsil edilen Balıkesir, güzellikleri ve projeleriyle göz kamaştırdı.
 
BALIKESİR GÖZ KAMAŞTIRIYOR
MIPIM 2016'ya katılan büyükşehirler arasında Balıkesir'e  yoğun ilgi gösteriliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıla göre daha profesyonelce hazırlattığı projeleri yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, MIPIM 2016'da, "Çay Deresi ve Çamlık Rekreasyon Alanı", "Çamlık Bilim"Bandırma  Limanı", "Ayvalık Kruvaziyer Limanı", " Sarımsaklı Kıyı Plajı Düzenlemesi", "Port  Gömeç", " Tuzla Önü Projesi ve  Ayvalık Köprüsü" gibi öne çıkan pek çok önemli projeyi sergiliyor.
 
YATIRIM ŞEHRİ : BALIKESİR
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, geçen yıl katılımlarının şehrin, uluslararası arenada yer almasını sağladığını belirterek, “Bu da beraberinde bölgeye yerli ve yabancı yatırımcıları getirdi. Hilton otellerinin dikkatini MIPIM'de çekmiştik” dedi.
 
MIPIM 2016’ya geçen yılı göre daha iyi ve profesyonelce hazırlandıklarını dile getiren Uğur, balikesirim.net muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu sene daha çok proje ile  Cannes'teyiz.  Balıkesir'i, dört mevsimi ses ve görsel efektlerle konuklara aktarıyoruz. Daha çok yatırımla geri döneceğiz inşallah. Sanayiden lojistiğe, turizmden hizmet sektörüne birçok farklı alanda projelerimizi yatırımcıların dikkatine sunuyoruz. İlk gün yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Balıkesir, geleceğin dünyasında "yatırım şehri" denilince akla gelecek ilk şehirler arasına bugünden girdi .” diye konuştu.
 
BALIKESİR 20 İLÇESİYLE TEMSİL EDİLİYOR
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile birlikte Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Marmara Adası Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da MIPIM 2016'ya ilçelerini temsilen katılıyor.

Fotoğraflar için Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'a teşekkür ediyoruz 
Editör: Haber Merkezi