Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, meclis üyeleriyle birlikte düzenlendiği toplantıda, ilk kez "Uçan Halı" adıyla düzenlenecek Yağcıbedir Festivaliyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yurdun dört bir yanından katılımın yaşanacağı festivale Balıkesirliler'i de davet etti.

Yavaş, şu bilgiyi paylaştı: 

Festival; Yağcıbedir halı motiflerinin bulunduğu, Türkiye’nin tek açık halı pazarının kurulduğu Cumhuriyet Meydanında ve Sındırgı’nın tarihi dokusunu barındıran Şerif Paşa Meydanında olacak. Burada 120’ye yakın stantda Yağcıbedir Halıları ve unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Türk El Sanatları sergilenecek.

BU FESTİVALDE YOK YOK!

Kocakonak panayır alanında Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Atlı Cirit Spor Kulüpleri işbirliğiyle gerçekleşen yöresel cirit müsabakaları bu festivale ayrı renk kakatacak. 

Demirci, Gördes ve Sındırgı ilçelerinin ortaklaşa düzenlediği Kuvayi Milliye kahramanlarımızı anma töreni ve 3 Eylül kurtuluş günü kortej yürüyüşü ile festivale ayrı bir anlam katacak 

Yerel ve ulusal sanatçılar konser verecek. Dolu dolu dört gün süren festival boyunca termal tesisleri ve eşsiz doğası ile Doğal Şehir Sındırgı’da 250 bine yakın ziyaretçi ağırlayacağız. " 

ÜÇ BİN YILLIK KÜLTÜR

Başkan Yavaş, ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi destekleriyle farklı boyuta taşınan festivalle 3 bin yıllık Yağcıbedir Halı ve Yörük Kültürünü yaşattıklarını ifade etti.

BELEDİYEDEN PARA ÇIKMAYACAK

Ustalık döneminde phayata geçirdiği projeleriyle Sındırgı'yı turizm alanında önemli bir noktaya taşıyan AK Partili belediye başkanı Ekrem Yavaş, 4 günde 250 bin kişiyi ağırlamayı hedefledikleri festival için belediye kasasından 1 kuruş çıkmayacağını, tüm masrafların sponsorlar aracılığıyla karşılanacağını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi