EDREMİT'te Belediye tarafından ünlü edebiyatçı Sabahattin Ali'nin 103 yıl önce yaşadığı ev, "Anı Evi"ne dönüştürüldü. 

Sabahattin Ali Anı Evi, düzenlenen törenle vatandaşların ziyaretine açıldı. Anı Evi içerisinde, Filiz Ali tarafından bağışlanan Sabahattin Ali'nin son giydiği kıyafetler, kullandığı aksesuar ve el yazısıyla kaleme aldığı şiirler de bulunuyor.

Edremit Belediyesi'nin uzun zamandır büyük bir titizlikle yürüttüğü düzenleme çalışmalarının ardından Sabahattin Ali Anı Evi, usta kalemin 73. ölüm yıl dönümünde ziyarete açıldı. 

Ülkemizin en önemli yazarlarından Sabahattin Ali’nin 1918-1921 tarihleri arasında Edremit’te yaşadığı ev, CHP'li Belediye tarafından düzenlenerek açıldı.

Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali, torunları, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Önceki Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga ve çok sayıda sanatçı dostunun katılımıyla pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Selmah Hasan Arslan, "Sabahattin Ali’ye hak ettiği değeri vermek, onu Edremitlilerle “yeniden buluşturmak" ve mayalandığı topraklarda ilelebet yaşatmak için onun evini 103 yıl sonra Sabahattin Ali Anı Evi olarak kültürel mirasımıza kazandırmanın gururunu ve heyecanını bizimle yaşayan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz." dedi.

KIZININ GÖZYAŞI

Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali de duygusal anlar yaşadı. Filiz Ali, "Sevgili Edremitliler, sevgili Edremit Belediye Başkanı. O kadar güzel konuştunuz ki ben artık söyleyecek bir laf bulamıyorum. Fakat her şeyden önce Sabahattin Ali adını Edremit'te de yaşatmak için ortaya konulan bu müthiş çaba beni çok duygulandırdı.

Başından itibaren zaten heyecanla bu anı bekliyordum. Aslında Nisan'ın 2'si babamın kaybolduğu gündür. Ama bence bugün babamın tekrar doğduğu gündür" ifadelerini kullanırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Açılış sonrası Edremit Belediyesi'nce yayınlanan "Edremit'in Sabahattin Ali'si" isimli kitabın tanıtımı gerçekleştirilerek, vatandaşlara  ücretsiz olarak dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi