Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Balıkesir Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen “Şehir ve Kadın” temalı fotoğraf yarışmasında ilk üç dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir ve Bandırma Onyedi Eylül üniversitelerinin destekleriyle düzenlenen "Şehir ve Kadın" konulu  yarışmaya ülkenin dört bir yanından 250 kişi, yaklaşık 750 fotoğrafla katıldı.

Yarışmanın ödül töreni KADEM Genel Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun da katılımıyla Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

KADEM Balıkesir Temsilcisi Zeliha Kahraman'ın konukları selamlala konuşmasının ardından kürsüye gelen Genel Başkan Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM'in faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı. 

Önceki yıllarda Toprak ve Kadın, Göç ve Kadın, Anadolu'da Kadın başlıklarıyla yarışmalar düzenlediklerini hatırlatan Gümrükçüoğlu, "Kadının hayatta üstlendiği roller bir yandan toplumu etkilerken, diğer yandan da kadına dair küçük hikayeler oluşturuyor. Tam bu noktada kadınların şehir hayatında gizli kalan ya da şehir koşuşturmacası arasında fark edilmeyen o anlarını sanat penceresinden bakarak açığa çıkarmak istedik.

Sanatın bu küçük görünen ama her biri kendi içinde çok önemli hikayeleri görünür kılacağına inanıyoruz çünkü gündelik telaşımız kimi zaman önemsiz gördüğümüz tecrübelerimiz biz fark etmesek de aslında ömrümüz boyunca bir hikayeyi anlatıyor. Her kadının hikayesi de bizlere ayrı bir şey söylüyor ve dinlemeye değer.

KADEM olarak sanatın insanı iyileştiren ve bizi ortak paydalar oluşturan birleştirici gücüne hizmet edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 KADEM Genel Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte yarışmanın jürisini oluşturan isimlere şildlerini takdim ederek, yarışmaya katkılarına teşekkür etti. 


Gümrükçüoğlu, organizasyona ev sahipliği yapan KADEM Balıkesir İl Temsilcisi Zeliha Kahraman ve ekibine teşekkür edip günün anısına fotoğraf çektirdi.

YOĞUN KATILIM

KADEM Balıkesir Temsilcisi Zeliha Kahraman'ın ev sahipliği yaptığı programa, Balıkesir Milletvekilleri Pakize Mutlu Aydemir, Belgin Gökçe Uygur, Yavuz Subaşı, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın eşi Fatma Nur Şıldak, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş'un eşi Duygu Kuş, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Balıkesir Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Prof. Dr. Hülya Gür, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı'nın eşi Sevda Sabancı, Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Ramazan Demir ile diğer davetliler katıldı.

Yaklaşık 750 eser arasından jürinin değerlendirmesi sonucu birinci seçilen Alaattin Şenol ile üçüncülüğe layık görülen Gülin Yiğiter'e ödülleri  törende takdim edilirken,

Van'da öğretmen olan ikinci Yeliz Sevin'in ödülü ise ona ulaştırılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın eğitimci eşi Mehtap Yılmaz'a verildi.

Editör: Haber Merkezi