Genç yaşta milli takıma seçilen Berk Tilki, Balıkesir'in gurur kaynağı oldu. 16 yaşındaki Tilki’ye Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız sahip çıktı.

Berk Tilki ile gururlandıklarını ve kendisinin gelecekte en iyi aşçılar arasında olacağına inancının tam olacağını belirten Başkan Hasan Yıldız, Berk’in Türk mutfağının en güzel yemeklerini sergileyeceğini vurgulayarak yarışmalardaki başarılarına dikkat çekti.

Oda olarak Berk’in Bodrum lezzet festivalinde katılacağa yarışmada sponsor olacaklarını belirtti.

İlköğretimini Karahallılar İlköğretim Okulu’nda okuyan Berk şu anda Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin 11. Sınıfında mutfak bölümünde okuyor. İlk stajını İtalya’nın Lecce ilinde Conshiglia Azzurra Hoteli’nde tamamladı. Staj dönemini başarı bir şekilde tamamladığı için başarı madalyası aldı.

Berk Tilki, “Hedefim branşımda iyi bir başarı elde ederek büyük şefler arasında yer almak. Önce okulumu ve Balıkesir’in sonra dünyada Türk mutfağının yerini ve önemini gösterebilecek bir şef olmak. Bu yarışmada Lokantacılar Odası bana destek olacak, bu yüzden Başkan Hasan Yıldız’a teşekkür ediyorum. İlk yarışmamda beni destekleyen ve sponsorluğumu üstlenen Turyağ’a ve okuluma da çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi