BALMEK kurslarını başarıyla tamamlayan 165 kursiyer, eserlerini gururla sergiledi. Sergide Ahşap Boyama ve Nakış, Çini, Ev Tekstili, Kırkyama, Kuaförlük, Minyatür, Takı Tasarım ve Resim dallarında yüzlerce eser davetlilerin beğenisine sunuldu.

Balıkesir Belediyesince düzenlenen BALMEK kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergiler, Belediye Başkanı İsmail Ok tarafından törenle açıldı. Geçen yıl Kasım ayında başlayan ve Nisan ayı sonunda tamamlanan kurslardan mezun olan 165 kursiyerin eserlerinden oluşan sergiye Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Belediye Meclis Üyeleri Nazif Eren, Gülay Birdal, kurs öğretmen ve öğrencileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

YÜZLERCE ESER

BEĞENİYE SUNULDU

Belediye Sergi Salonu’nda düzenlenen sergide Ahşap Boyama ve Nakış, Çini, Ev Tekstili, Kırkyama, Kuaförlük, Minyatür, Takı Tasarım ve Resim dallarında yüzlerce eser davetlilerin beğenisine sunuldu.

Açılış öncesinde, kurs öğretmenleri birer konuşma yaparak, kursları hakkında kısa bilgi verdi ve Belediye Başkanı İsmail Ok’un destek ve yardımlarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı İsmail Ok, “Aylarca süren bir emeğin ve göz nurunun karşılığı olan bu nadide eserleri bir arada görmek, gerçekten büyük bir zevk. Burayı, eserleriyle adeta bir çiçek bahçesine çeviren kursiyerlerimizi ve onları yetiştiren kurs öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum. Başarılarınızın artarak sürmesini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra, kurslardan başarıyla mezun olan 165 kursiyere belgeleri Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Belediye Meclis Üyeleri Nazif Eren ve Gülay Birdal tarafından takdim edildi. Belgelerin verilmesinin ardından kurs öğretmenleriyle birlikte açılış kurdelesini keserek sergiyi izlenime açan Başkan Ok ve beraberindekiler, sergiyi dolaşarak eserler hakkında bilgi aldı.

6 AYDA 36 ESER

Daha sonra, Devrim Erbil’de düzenlenen resim kursları sergisinin açılışını da gerçekleştiren İsmail Ok, burada da, Resim Öğretmeni Nesrin Eren’in öncülüğünde çalışmalarını tamamlayan kursiyerlerin eserlerinden oluşan resim sergisini izlenime açtı. Açılış öncesinde davetlilere sergi hakkında kısa bilgi veren Eren, altı ay gibi kısa bir zaman zarfında 36 öğrencinin yağlıboya ve karakalem dalında, birbirinden güzel eserler verdiklerini ve bunun kayda değer bir başarı olduğunu vurguladı. Eren, ayrıca, gösterdiği ilgi için Başkan Ok’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ok da, “Görülmeye değer, hayret verici güzellikteki eserlerin, belki de hayatında eline ilk kez fırça ve kalem alan kişiler tarafından yapıldığına inanmak, gerçekten güç. Bunda emeği olan siz öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi ve sergiyi davetlilerin izlenimine açtı.

Editör: Haber Merkezi