"Sen özelsin" telkiniyle adeta tapınacak hale getirilen ve anlamsız bir şekilde kutsanan futbolcular benmerkezci, egoist tavırlarıyla dikkat çekiyor.
Yeşil sahalardaki gösterdikleri performans ile milyonlarca futbolseverin gönlünde taht kuran yıldız oyuncular, futbolun bir takım oyunu olduğunu unutup benliğini ortaya çıkaran açıklamalar yapıyor. Sergiledikleri agresif tavırlar ve yaptıkları açıklamalar çoğu zaman futbollarının önüne geçebiliyor.

İspanyol devi Real Madrid’in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, egoist açıklamaları ile dikkat çeken futbolculardan. Portekizli yıldız 2009'da Manchester United'dan 94 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilerek, dünyanın en pahalı oyuncusu olmuştu.  O yıllarda Real Madrid’e transferini yorumlayan yıldız oyuncu, "Benim için 94 milyon avro ödemesine şaşırmadım. Bence bedelim daha fazla olmalıydı" sözleri çok eleştirilmişti. Ronaldo’nu egoist açıklamaları bununla kalmayıp artarak devam etti. Bir başka örnekte 1-0 kazanılan Dinamo Zagreb maçı sonrasında yaptığı açıklamayla görüldü. İnsanların kendisini yuhalamasını doğal karşıladığını söyleyen Portekizli yıldız, "Yakışıklı, zengin ve yetenekli bir oyuncuyum. Tepki çekmem doğal" cevabıyla bir kez daha tepkileri üzerine çekti.

Avrupa futbolunun son dönemdeki gözde isimlerinden Zlatan İbrahimoviç de Ronaldo’dan farklı değil. Kariyerinde Juventus, İnter, Barcelona ve Milan gibi kulüpler bulanan İbrahimoviç, yaptığı açıklamaları ile hep eleştiri oklarının merkezinde oldu. İsveçli yıldız oyuncu "17 yaşındayken Arsene Wenger bana Arsenal ile deneme antrenmanına çıkmayı teklif etti. Reddettim. Çünkü Zlatan denenmez!" açıklamasıyla dikkat çekmişti. Ünlü yıldıza doğum günü hediyesi olarak eşine ne aldığının sorulması üzerine, "Hiçbir şey. O zaten Zlatan'a sahip." diye cevap vermişti. İbrahimoviç’in bir diğer dikkat çeken açıklaması da "Menajerim yok! Menajerler sadece kötü futbolculara takım bulmak için var. Büyük kulüpler menajerim olmadan bana gelir." olmuştu.

İtalyanların yaramaz çocuğu Mario Balotelli de kendine has yorumlarıyla dikkat çeken isimlerden. Balotelli, İtalya ile Almanya arasında oynanılan maçta attığı 2. Golden sonra formasını için Fransız hakem Stephane Lannoy tarafından sarı kartla cezalandırılan Mario Balotelli, “Sanırım birileri vücudumu kıskandığı için bana sarı kart gösterdi” diye konuştu. Balotelli geçtiğimiz günlerde çok konuşulacak ilginç bir girişimde daha bulundu.  Ocak ayı transfer döneminde Manchester City'den Milan'a transfer olan İtalyan yıldızın, yeni taşındığı eve kendi heykelini yaptırdığı ortaya çıktı.
Editör: Haber Merkezi