AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı,  Türk Basınında Sansürün Kaldırılışın 114. yılının kutlandığı 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü dolayısıyla şehirdeki gazetecileri kahvaltı etkinliğinde ağırladı. 

İl Başkanı Ekrem Başaran'ın ev sahipliği yaptığı ve siyaset-yerel yenetim - gazeteci ilişkilerinin konuşulduğu programda,  partili 6 milletvekili ile Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi belediye başkanları hazır bulundu. 

Kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada İl Başkanı Ekrem Başaran, gazeteciliğin kutsal meslek dallarından biri olduğuna dikkat çekti. 

Hakikati arayan, yazan gazetecilerin en büyük destekçisinin kendileri olduğunu ifade eden Başaran, şunları söyledi: 

"Gazeteciler, milletin hür vicdanının sesi olarak haktan, hakikatten ayrılmadan ama en gür seda ile hakkı savunmak, yanlışları ifade etmek, bunların düzeltilmesi için gayret etme noktasında çok büyük sorumluluk sahibidir. 

Şahıslarımızın, iktidarımızın eleştirilmesi de dahil olmak üzere her konuda eleştiriye açığız.  Amacımız güzel hizmet etmek, memleketimize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza doğru hizmet edebilmek adına hepsine razıyız. 

Bizim göremedilerimizi görmek, yanlışımız varsa düzeltmek, eksiğimiz varsa tamamlamak adına sizlerin haberleri bizim için güzel bir imkan, güzel bir fırsat

Hak ve hakikat noktasında hassasiyet gösteren tüm basın mensubu arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum" 

Etkinlikte, il başkanı Başaran'ın söz verdiği, milletvekilleriyle belediye başkanları da günün anlam ve önemi üzerine görüşlerini basın emekçileriyle paylaştı. 

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir de, gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran'a teşekkür etti, kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu ile birlikte Basın Meslek Yasası'nın da ele alınması noktasında milletvekillerinin desteğini talep etti.

Balıkesir'de basın sektörü faaliyetinin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğuna işaret ettiği konuşmasında Demir, "Sizlerden ricamız, hakkı gözeten, hakikati arayan gazetecileri desteklemeniz, iyiyle kötüyü, güzelle çirkini ayırt edip bu noktada ortak mücadele vermeniz." ifadelerini kullandı.

BAŞARAN'DAN "KOMUTAN BENİM" MESAJI

AK Parti'nin Balıkesir'deki komutanı Ekrem Başaran'ın ev sahipliği yaptığı Değirmenboğazı'ndaki "Gazeteciler ve Basın Bayramı" kahvaltı etkinliğinde Milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey, Adil Çelik, İsmail Ok, Yavuz Şubaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal da hazır bulunurken "birlik-beraberlik" mesajı verildi.

İl başkanı Başaran, etkinlik sonrasında milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla kısa süreli istişare toplantısı gerçekleştirerek, il geneli sürdürülen teşkilat programı hakkında bilgilendirdi.

Editör: Haber Merkezi