Resmi İlan Fiyat Tarifesinin kabulüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin 13 Aralık 2022 tarihli ve 32042 sayılı nüshasında yayımlandı. Söz konusu tarife, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanınca onaylanan yeni Resmi İlan Fiyat Tarifesine göre resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayın ücreti günlük fiili satışı 50 bin adedin altındaki gazeteler için KDV hariç 70 Türk Lirası olarak ücretlendirilecek. Söz konusu resmi ilan bedeli, günlük fiili satış ortalaması 50 bin adetten az olmayan gazeteler için ise KDV hariç 100 Türk Lirası’ndan hesaplanacak.

Böylece 2023 yılı için Resmi İlan Fiyat Tarifesinde, günlük fiili satış ortalaması 50 bin adedin altındaki gazeteler için yüzde 100 diğer gazeteler için ise yüzde 58,73 artış sağlanmış oldu.

REKOR ARTIŞ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Resmi İlan Fiyat Tarifesinin kabulüne ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Süreç boyunca desteğini yakından hissettiğimiz İletişim Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tarifedeki bu rekor artış, iddia edilenlerin aksine gazetelerimizin daima yanında olduğumuzun, yaşatmak için verdiğimiz mücadelenin en somut örneğidir. Hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

BGC: YEREL GAZETELERE NEFES ALDIRACAK

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurul Başkanı Ramazan Demir,  rekor düzeyde artışı içeren yeni Resmi İlan Fiyat Tarifesi ile zor bir süreçten geçmekte olan yerel gazetelerin nefes alacağını açıkladı.

Demir, internet medyasını da gazetecilik kapsamına alan yeni yasal düzenlemeler ile birlikte ülkemizde basını yeni bir dönemin beklediğine dikkat çekerek, "Yerel basınımıza can suyu olacak yeni tarife, aynı zamanda gazetelerimize kendilerini yenileme, geliştirme fırsatı da sunmuştur. Hayırlı olmasını dilediğimiz yeni tarifenin belirlenmesinde emeği geçen bu BİK genel kurul üyeleri başta olmak üzere  İletişim Başkanı sn. Fahrettin Altun ile Anadolu Basınının yeniden "Fazilet Adaları" olma noktasındaki gayretlerini yakinen bildiğimiz BİK Genel Müdürü sn. Cavit Erkılınç ve ekibine teşekkür ederiz." mesajını yayımladı.

953 GAZETE VAR
Türkiye'de 933'ü 50 bin altı günlük fiili satış ortalaması olmak üzere toplamda 953 gazetenin resmi ilan yayımlama hakkı bululunuyor.

Editör: Haber Merkezi