BALIKESİR BASININ AK SAÇLI CESUR KALEMİNE ONUR ÖDÜLÜ

Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, önemli bir ameliyatın ardından yoğun tedavi sürecini geride bırakarak yaşama tutunan Balıkesir Basınının "Ak Saçlı" cesur kalemi Nevzat Özpelitoğlu'nu nekahat dönemini geçirdiği evinde ziyaret ederek meslek camiasının geçmiş olsun dileklerini iletti. BGC 60. Yıl Onur Ödülü'nü takdim etti.


GAZETECİLİĞİN YÜZ AKLARINDAN

BGC geleneksel Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri Yarışmasının jürisi tarafından bu yıl 60. Onur Ödülü verilmesi kararlaştırılan isimler arasında, Milli Gazete'nin Almanya temsilcisi iken yurda dönüşünde memleketi Balıkesir'e gelerek bu görevi uzun yıllar devam ettiren, yerel gazetelere hiçbir karşılık beklemeden haber ve yorum desteği veren usta gazeteci-yazar Nevzat Özpelitoğlu da bulunuyordu.


ALLAH ONU BİZE BAĞIŞLADI

Özpelitoğlu, tedavi sürecinin devam etmesi nedeniyle TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un şeref konuğu olarak bulunduğu Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri Törenine katılamamıştı. Duayen gazeteci Özpelitoğlu, yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide geçen 45 gün boyunca yoğun bakımda kalmış, hekimlerin titizliği ve sevenlerin dualarıyla yeniden hayata tutunmuştu.


HAK ve HAKKIN YOLUNDA BİR ÖMÜR

BGC Başkanı Ramazan Demir, "Allah seni bize bağışladı" diyerek yarım asrı aşkın süredir kalemini Hak ve halkın yolunda kullanan Balıkesir Basının cesur kalemi Nevzat Özpelitoğlu'na, Anadolu Basınına fedakarca katkıları karşılığı layık görülen BGC 60. Yıl Onur Ödülünü takdim etti ve sağlık, afiyet dileğinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi