Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Türk Basınında Sansürün Kaldırılışın 114. yılı dolayısıyla dayanışma pikniği düzünledi.  BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezi bahçesindeki etkinlikte bir araya gelen gazeteciler, günün önemine binaen yakılan mangalda köfte pişirdi. sohbet ederek güzel vakit geçirdi, dayanışma örneği sergiledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, burada yapığı açıklamada, sahada çalışan gazetecilerle birlikte cemiyetin bahçesinde buluşarak bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Gazetecilik mesleğinin sorunlarının yine meslek örgütlerinin bir araya gelerek çözüleceğini vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"Kamuoynuda yeni dezenformasyon yasası olarak bilinen yeni basın kanunundaki maddelerin de kısa sürede çıkarılmasını ve burada basını sansür ederek değil özgürleştirerek çalışma alanlarının daha iyi hale getirilmesini bekliyoruz. Bu konuda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti olarak gerekli desteği vermeye hazırız. Dezenformasyon yasasıyla birlikte basın meslek yasasının da çıkarılarak gazetecilik mesleğini kimlerin yapıp yapmayacağını belirli bir yasal çerçeveye oturtulmasını temenni ediyoruz."

Demir, basın meslek yasasının çıkarılmasıyla gazetecilerin demokrasiye ve yerel sorunların çözümüne daha çok katkı sağlayacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi