Balıkesir'de faaliyet gösteren Yeni Balıkesir Gazetesi'ne polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan gazetenin imtiyaz sahibi Sedat. B. ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İsmail. K. , emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü kurarak tehdit ve şantaj yoluyla işadamlarından para aldıkları öne sürüldü. Gazetenin kurucusu M. Emin. B. ise rahatsızlığı nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Balıkesir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün geçen Cumartesi günü düzenlediği operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurarak tehdit ve şantaj yoluyla işadamlarından para aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 7'si emniyette ifadeleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı. Gazetenin imtiyaz sahibi Sedat. B. ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İsmail. K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gazetenin kurucusu M. Emin. B. ise rahatsızlığı nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şeker hastası olan ve hastanede tedavi gören M. Emin. B. 'nin kan değerlerinin normale dönmesiyle birlikte adliyeye sevkedileceği bildirildi. M. Emin. B. geçtiğimiz yıllarda aynı suçlamayla gözaltına alınmış ve yaklaşık 6 ay tutuklu kalmıştı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube ekiplerinin şüphelilerin tehdit edip, şantaj istediği iddia edilen çok sayıda işadamıyla birlikte Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk'ün de bilgisine başvurduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi