Kurucusu ve eski imtiyaz sahibi Mehmet Emin Boldan, şimdiki sahibi oğlu Sedat Boldan ile Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca'nın "tehdit ve şantaj yoluyla haksız kazanç sağladıkları" iddiasıyla gözaltına alınması üzerine Yeni Balıkesir gazetesi, suskunluğu bozdu.
Gazete bugünkü sayısında operasyonla ilgili olarak "kamuoyuna" adı altında bir açıklama yaptı.  
İşte Yeni Balıkesir´in  açıklaması:

      ***
     
      “YENİ BALIKESİR GAZETESİ” 19 yıldır sürdürdüğü yayın hayatı boyunca Balıkesir basınında sürekli öncü olmuş, gazetecilikte kalite ve dinamizmin temsilci olmuştur.
      Özel haberleriyle Balıkesir’in gelişmesi, değişmesi, ufkunun açılması, üzerindeki ölü toprağının serpilerek ülkemizin imrenilen bir şehri olması için büyük çaba sarf etmiştir.
      “YENİ BALIKESİR” hemşerilerimizin gerçeği görmesi için vardır. Bu nedenle de her haberimizin ortaya çıkardığı üzeri örtülen gerçekler karşısında “İyi ki YENİ BALIKESİR var!” kanaati hakkın, doğrunun, iyinin, güzelin, meşruluğun yanında olanlar tarafından 19 yıldır tekrarlanmaktadır.
      “YENİ BALIKESİR” hemşerilerimize, Balıkesirimize hizmet etmek doğrultusunda yaptığı haberler ve yorumlarında Yüce Allah´tan ve kanunlardan başka hiç bir güce, sermaye gurubuna boyun eğmeden doğrunun ve gerçeğin yanında olmuştur.
      Bu nedenle zaman zaman “YENİ BALIKESİR GAZETESİ” hakkında, yaptığımız haberler sonucunda gerçeğin ortaya çıkmasından, kurulu sisteminin üzerindeki örtünün kaldırılarak hemşerilerimiz tarafından bilinir hale gelmesinden rahatsız olanların rahatsızlığı tarafımızdan zaten bilinmektedir.
      İşte bu kesim son günlerde yeniden organize olarak “YENİ BALIKESİR"i susturma çabası içine girmiştir.
      “YENİ BALIKESİR” 19 yıldır hukuka ve adalete olan güvenini her zaman muhafaza etmiştir.
      Şartlar ne olursa olsun bu inancımızı sürdürmeye devam edeceğiz.
      Şu anda devam eden bir hazırlık soruşturması vardır. Gerçek, er ya da geç ortaya çıkacak ve bu gün “YENİ BALIKESİR GAZETESİ"ni susturmaya çalışanlar ve fırsattan istifade edip “YENİ BALIKESİR"i gazetelerinde “suçlu” ilan edenler bir kez daha adaletin kapısından geri döneceklerdir.
      19 yıldır okurlarımız ve Balıkesir “YENİ BALIKESİR GAZETESİ"ni yakından takip etmekte ve son derece iyi bilmektedir.
      Şu anda soruşturmanın gizliliği sebebiyle hakkında yorum ve haber yapılması yasalarımıza göre suç teşkil ettiğinden hakkımızda açılan soruşturma sonuçlandığında gerçek belge ve bilgileriyle durumu okurlarımızla paylaşacağız.
      “YENİ BALIKESİR” şehrimizin bir dünya şehri olması ve hemşerilerimizin layık olduğu kalitede yaşamlarını, hakettiği yöneticiler tarafından yönetilmesi için 19 yıldır taviz vermeden sürdürdüğü yayın politikasına devam edecektir.
      “YENİ BALIKESİR” bundan sonra da yasalara uymayan, gerçeklerin üzerlerini örtmeye çalışan, şehrin gelişmesini kişisel menfaatleri uğruna engelleyen kişilerin korkulu rüyası olmaya devam edecek ve hemşerilerimizi aydınlatarak “Büyük Balıkesir”in oluşması yolunda korkmadan yılmadan yürüyecektir.
      19 yıldır iftiralar karşısında susmadık, bundan sonra da susmayacağız.
      Okurlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.
     
      YENİ BALIKESİR GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi