Kellik sorununun kalıcı çözümü olan saç ekimi yöntemlerinin tamamı hem kadınlar hem de erkekler için kullanılır. Fakat bazı saç ekimi yöntemleri kadınlar için daha idealdir. Kadınlarda görülen kellik erkeklerde görülenden daha farklıdır. Erkeklerde yoğun olarak rastlanan ön saç dökülmelerine kadınlarda pek rastlanmaz.

Kadınlarda dökülmeler daha çok kafa bölgesinin üst taraflarında yoğun açıklıklar şeklinde görülür. Kadınlardaki bu sorunu düzeltmek için implante yönteminin kullanılabildiği teknikler daha çok tercih edilir. Emphair Saç Ekim Merkezinde kadınlarda saç ekiminde en çok kullanılan yöntemler arasında; DHI, Long Hair FUE, IceGraft ve PRP destekli saç ekimi yöntemleri bulunur.

Kadınlarda Saç Ekimi Bir Seansta Biter mi?

Saç ekimi operasyonlarının büyük bir çoğunluğu bir seansta biter. Sadece manuel saç ekimi iki seans olarak yapılır. Bu saç ekimi yöntemi de her zaman iki seans olmaz. Ekilecek saç kökü miktarının fazla olması durumunda iki seans şeklinde yapılır.

Manuel ekim, doktor el becerisi gerektiren bir ekim yöntemi olduğu için uzun sürer. Kadınlarda kullanılan yöntemlerin hepsi 1 seansta ekim işleminin tamamlanması için uygundur. Seans süresi, ekilecek saç kökü miktarına göre değişiklik gösterir. Emphair Saç Ekim Merkezi uzun yılların verdiği deneyimle saç sorunu yaşayanların bu sorunlardan kurtulmasına yardımcı olur.

Kadınlarda Saç Ekiminden Sonra Şok Dökülme Yaşanır mı?

Şok dökülme, saç ekimi operasyonlarının olağan bir süreci olduğu için, kadınlarda da bu süreç yaşanır. Kadınlara uygulanan operasyonlarda genellikle tıraş gerektirmeyen yöntemler kullanılır. Emphair’de uygulanan ve saçların mevcut uzunluğu ile ekilmesine olanak sağlayan bu yöntemler sayesinde, ekim işleminden hemen sonra bile doğala yakın bir görünüm elde edilir. Fakat yaklaşık 2 hafta sonra ekilen bu saçlar dökülür. Bu dökülmeler kökten gerçekleşmediği için endişe edilmesine gerek yoktur.

Ekilen saç köklerinin deri dışında kalan kısımları kırılarak dökülür. Bu süreçte saç kökleri saç derisine tutunmaya ve güçlenmeye odaklıdır. Saç ekimi işlemlerinde normal kabul edilen bu şok dökülme olayında endişelenmeden ve stres yapmadan süreci tamamlamak önemlidir. Stres saç köklerini güçsüzleştirir ve tutunmalarına engel olur. Emphair Saç Ekim Merkezinin uyguladığı yöntemler ve kadınlara özel çözümler hakkında bilgi edinmek isterseniz de firmanın https://www.emphair.com/tr/kadinlarda-sac-ekimi/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi