Marangoz Makineleri Nelerdir?

Marangozların kullandığı çeşitli aletler vardır. Bunlar daire testere, planya, şerit testere, kalınlık incelik makinesi şeklindedir. Şerit testere, ahşabın ve mobilyaların düz bir profil haline gelmesini sağlar. İkinci el marangoz makinaları günümüzde pek çok marangoz tarafından tercih sebebidir.

Yuvarlak ahşapların işlenme aşamasında daire testereler tercih edilir. Yuvarlak masa modellerinin işlenmesi daire testere ile yapılır. Ahşap eşyalara belli bir kalınlık verilmesi amacı ile kalınlık incelik makinaları kullanılır.

Marangoz Makineler Ne amaçla Kullanılır?

Her bir marangoz makinesi farklı bir amaca hizmet eder. Bu nedenle marangoz makinaları marangozlar için son derece önemlidir. Uzmanlık gerektiren makineler olması nedeni ile profesyonel kişilerin kullanması gerekir. Ahşap malzemelerin çok büyük bir kısmı marangozlar tarafından el işçiliği ile yapılır. Bunun yanında bu meslekte özel tasarım ürünler de üretilir.

Marangozların kullandığı pek çok büyük makine yanında kullandıkları küçük el aletleri de bulunur. Rende, çekiç, keser, testere, matkap, törpü bu aletlerden bazılarıdır. Bu aletler elektriksiz olabileceği gibi elektrikli modelleri de vardır. Vernik ve tutkallar da marangozluk sektöründe en sık kullanılan malzemeler arasında yer alır.

İkinci El Marangoz Makineleri

Marangozların profesyonel işler çıkarabilmeleri için profesyonel makineler ile çalışması gerekir. Bu makinelerin hepsi sıfır olarak satılabileceği gibi ikinci el de satılabilir. Günümüzde fiyat farkı sebebi ile ikinci el marangoz makineleri daha çok tercih edilir.

Marangoz makineleri arasında kapı ebatlama makinesi, 12 kenar bantlama makinesi, 5 eksen CNC torna makinesi,, 11 S Kenar bantlama makinesi, 950 M CNC delik makinesi, 3 Eksen Ahşap CNC makinesi, 70 RS panel ebatlama makinesi, yüzey zımpara makinesi, endüstriyel kenar bantlama makinesi, kilit kol yeri açma makinesi, arabalı freze makinesi vb. gibi farklı makine türleri kullanılır. Bu makinelerin her birinin kullanım yeri ve amacı farklıdır. Bu nedenle ahşap ve mobilya işi yapan firmalarda bu makinelerin bulunması gerekir.

Böylece yapılan işler çok daha kaliteli ve profesyonel olur. Bu makinelerin sıfırları pahalı olduğu için günümüzde ikinci elleri de sıklıkla tercih edilmektedir. Bu makineleri satın almak isteyen firmalar sıfır ya da ikinci el seçeneklerinden birini seçebilir. Siz de https://www.sanayiden.com/marangoz-mobilya-makinalari sitesinden makinalar ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi